לאחרונה אני פחות עוסקת במתכונים, אבל התמונות של עוגת הבננה כנראה עשו לרבים חשק לעוגת בננה טובה, אז קבלו מתכון קל להכנה וטעים טעים, וגם עם אופציה לטבעונים!!
Banana Cake is one of my favorites & now it's also my first English Recipe 🙂 and also Vegan friendly!!
עוגת בננה עם חתיכות שוקולד
3 בננות בשלות
1/2 כוס חלב מכל סוג (אפשר להמיר חלק מהחלב בליקר אהוב)
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס סוכר לבן + 2 כפות
3 ביצים (טבעונים: 3 כפות קמח פשתן + 6 כפות מים שהושהו יחד 5 דקות)
2 כוסות קמח גדושות
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס + 2 כפות שמן צמחי
80 גרם שוקולד מריר אייכותי
מרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה ומחממים תנור ל-175 מעלות
מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומערבבים בקערה גדולה עם החלב, סוכר, ביצים והשמן.
חותכים את השוקולד גס ומערבבים בקערה קטנה עם הקמח ואבקת האפייה.
מוסיפים את תערובת הקמח אל הנוזלים, מערבבים ומעבירים לתבניות.
אופים כ-30 דקות או עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים.
Banana & Chocolate chunk cake
3 ripe bananas
1/2 cup milk of any kind (You can convert some of the milk for your favorite liqueur)
1/2 cup light brown sugar
1/2 cup + 2 tablespoons white sugar
3 eggs (vegan: 3 tablespoons flax flour soaked for 5 minutes with 6 tablespoons water)
2 heaping cups flour
1 1/2 teaspoon baking powder
1/2 cup + 2 tablespoons vegetable oil
80 g dark chocolate
Preheat oven to 175 ° C & line 2 loaf pan with baking paper
Mash the bananas with a fork.
In a large bowl mix the bananas with the milk, sugar, eggs and oil.
Cut the Chocolate into chunks and mix in a small bowl with the flour and baking powder.
Add the flour mixture to the liquid and mix together.
Bake for 30 minutes or until the cake is brown and a toothpick comes out with a few crumbs.
המתכון והצילום פשוט נהדרים 🙂
כל כך אוהבת עוגת בננות…
תודה יקרה!! גם אני, פשוט עוגה מנצחת
עוגת בננות היא דרך מצויינת לנצל בננות שרואות את הסוף שלהן…
ואם לא בא לך לאפות ממש עכשיו, תקפיאי אותן ותפשרי שעה לפני האפייה
תודה רבה! הולכת לעשות את זה עכשיו!
תספרי איך יצא או תעלי תמונה לעמוד בפייסבוק https://www.facebook.com/pages/%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%94-%D7%91%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%94/329955983706306
פינגבק: Focus is Overrated | תשוקה בתבנית אפייה
הכנתי כבר פעמיים מרגע שגיליתי את הבלוג המקסים והמתכון.
העוגה פשוט מ-ע-ו-ל-ה וקלה להכנה (במיוחד לבחורה חסרת מקסר ותנור מקרטע).
תודה!
תודה רבה!! תגובה כזאת מעלה חיוך על הפנים ואושר גדול. בקרוב יהיו עוד מתכונים ואם בא תשלחי לי תמונה בעמוד הפייסבוק של הבלוג, אשמח לראות
העוגה מעולה!
שאלה קטנה, לגבי זמן האפיה… עד שהעוגה משתזפת עובר הרבה זמן ולא 30 דק כפי שכתוב.. מתלבטת אם כך צריך להיות..
היי מילי,
תודה רבה ❤
זמן האפייה יכול להשתנות בהתאם לתנור, אבל שימי לב שלא לאפות יתר על המידה כדי שהעוגה תשאר עסיסית ולא תתייבש.