עוגת תפוחים איטלקית

משמח במיוחד להתחיל שנה חדשה בהפקה חגיגית עבור המגזין "שמנת" של עיתון "הארץ". בייחוד כשמדובר בהפקה שמעל דפי העיתון ומאחורי הקלעים שילבה משפחה, חברים חדשים וותיקים, יצרנים מעמק חפר והמשולש, מגדלי פרחים מהמושב, אוכל טוב ועיצוב משובח.

הכתבה, "בוקר טוב עמק חפר", פורסמה בגיליון ספטמבר 2012 של "שמנת".

שלושה מתכונים ליוו את הכתבה ועבור מי שאינו קורא "הארץ" אפרסם אותם בבלוג לקראת החג יחד עם יתר העוגות והתבשילים שצולמו על שולחן החג המדהים שעיצב גילי אונגר.

עיצוב והפקה: גילי אונגר

צילום: זיו שדה

 

עוגת תפוחים איטלקית

110 גרם חמאה רכה מאוד

2 כוסות קמח תופח

4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

1 כוס + כף סוכר

4 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות

הכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את החמאה הרכה אל הביצים תוך כדי הקצפה, ככף בכל פעם.

התערובת תראה שומנית ולא אחידה, זה בסדר.

מקפלים פנימה את הקמח והתפוחים ומעבירים לתבנית.

אופים כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים והצבע של העוגה חוםזהב.

מצננים מעט ומפרידים מהתבנית. מומלץ להגיש את העוגה חמה עם קצפת.

העוגה נשמרת היטב כמה ימים, רצוי במקרר ולהוציא כמה דקות לפני שאוכלים או לחמם 20 שניות במיקרוגל.

כתיבת תגובה