יפה ושונה / בורקס פילו במילוי תפוחים

היום הראשון ללימודים, דף עם שיר ושוב "כל שנה מתחילה בסימן שאלה". בתיכון מסיקים שיצירתיות היא לא החזקה של המחנכת החדשה. כשמתבגרים מפנימים שסימני השאלה מתרבים ביחס ישר עם הגיל. יתכן שבשלב מסוים כבר לא שואלים הרבה שאלות, אבל אני רחוקה משם.

ושירלי ואני חולקות כאב ראש במחשבות על השנה החדשה. דיאט קולה וקרח, שוכבות פרקדן (מנצלת הזדמנות לשימוש במילה אהובה) על הספה, ארבע אחר הצהריים ובטלוויזיה "חומות של תקווה". לוקחת את השם של הסרט כמוטו לכתיבת הפוסט לראש השנה, "שושאנק", שירלי משיבה. הפרגולה החדשה שלי ובלנדר למרגריטה; אנחנו מסכמות שורה תחתונה לתכניות שלנו לשנה החדשה.

יפה ושונה. כשמורגן פרימן כבר במקסיקו אני חושבת שזאת הברכה שהכי תתאים לי לשנה החדשה. יפה ושונה. או שבמקרה שלי מתאים יותר, כמו שכתבו יאיר קז וגלעד כהנא: "אותו מקרר בגישה כל כך שונה". שנה טובה ומתוקה.

 

בחודשים האחרונים מורגש שינוי חיובי בתחום הקולינריה, יותר אנשים מקדישים מחשבה למה הם אוכלים. בוחנים את חומרי הגלם, מתנסים בטעמים חדשים. אולי השינוי הבולט ביותר הוא מספרם ההולך וגדל של הטבעונים.

המארחים מכירים ודאי את השאלה, מה נעשה עם הטבעונים בחגים? הפתרון לפניכם. בורקס פילו במילוי תפוחים וכמה הצעות למליות ותוספות שישמחו את כל האורחים. תהיו יצירתיים ויש לכם גם מנה מלוחה.

בורקס פילו במילוי תפוחים

בצק פילו טרי או מופשר

רסק תפוחים בייתי או קנוי ללא תוספת סוכר

וניל

סוכר לבן או חום (דמררה)

מחממים תנור ל– 160 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.

מערבבים את רסק התפוחים עם הוניל.

פורסים עלה פילו, מברישים במעט שמן ומפזרים סוכר. מניחים מעליו עלה נוסף, מברישים בשמן ומפזרים סוכר וחוזרים על הפעולה עם עלה שלישי. בעזרת סכין פיצה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים לאורכו.

מניחים כף של רסק תפוחים בקצה פס הבצק ומקפלים באלכסון למשולש. חוזרים על הקיפול המשולש עד סיום כל אורכו של הבצק. נוצרים "בורקסים" של פילו.

מעבירים לתבנית האפייה וחוזרים על הפעולה עם העלים הנוספים והרסק לפי הכמות הרצויה.

מברישים את הבורקסים בשמן ומפזרים סוכר.

אופים כ-15 דקות, עד שהחלק העליון של הבצק בצבע זהב בהיר.

מצננים מעט. אפשר להגיש קר או חם בליווי קצפת צמחית או רגילה, גלידה וניל או עם מעט דבש.

אפשר להוסיף לרסק התפוחים חופן צימוקים או לוותר על תוספת הוניל ברסק ולפזר בין דפי הפילו סוכר וקינמון.

את רסק התפוחים אפשר להמיר בדלעת מגוררת, מסוננת מנוזלים, מתובלת בסוכר וקינמון. מומלץ להוסיף לדלעת צימוקים או דובדבנים שחורים מיובשים.

במקום "בורקסים" אפשר ליצור שטרודל. פורסים את דפי הפילו לאורכם ומניחים את רסק התפוחים בפס ברוחב 3 ס"מ על החלק הארוך של דף הפילו, משאירים 3 ס"מ מהקצה וכ-3 ס"מ מהשוליים בשני הצדדים. מקפלים את הקצה מעבר למילוי ומקפלים פנימה את השוליים. ממשיכים לגלגל את השטרודל ובכל פעם מקפלים פנימה את השוליים, על מנת שהשטרודל ייסגר היטב ומה שפחות נוזלים יגירו החוצה מהמאפה בעת האפייה. מברישים את החלק העליון של המאפה במעט שמן, בוזקים סוכר ומעבירים לתבנית. אופים כ-25 דקות, עד שהחלק העליון של הבצק בצבע זהב בהיר.

אפשר לבחור בכל פרי שאתם אוהבים, מחית בננות תשתלב נהדר עם הפילו, בתוספת תמרים או בזילוף של סירופ סוכר עם פקאן סיני. באותה השיטה מומלץ להכין רסק אגסים ולזלף סירופ סוכר ולימון עם שקדים קלויים. ואם אתם מתעצלים להכין רסק פרי בייתי, מבחר הגרברים בחנויות ישרת אתכם נהדר.

אפשרות נוספת היא מילוי מרציפן או תערובת אגוזים, שקדים ופירות יבשים קצוצים. אם אתם לא טבעונים אחרי האפייה מומלץ לזלף מעל מעט דבש.

חג שמח.

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “יפה ושונה / בורקס פילו במילוי תפוחים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s