Let me eat Challah

קוראים לזה שַׁגַּעַתְּ קוראים לזה טַרֶפֶת

זהו, סיכמתי את תשרי.

{גם ממש הצחקתי לפחות שני קוראים קבועים ותודה לליאור נרקיס}

הגפילטע, היציאה מהשגרה {הלא השגרתית גם ככה שלי}, ההשמנה. שלא לדבר על העלויות העתידיות של החלפת האסלה, הספרייה וסידור הגינה, שנולדו מבהייה בדודה ושעות של התהפכויות במיטה אחרי הארוחה.

ועכשיו ליתרונות, חזרת וחלות. הרבה חלות. באפייה ביתית, ממאפיות בוטיק, ב-5.58 מהסופר, אבל המלבנית. פעמיים בשנה שבח {האבא} מקריב את עצמו על מזבח החזרת פלוס חזרת לבנה במיונז. יותר חריפה, יותר פותחת את דרכי הנשימה, יותר טעימה עם סלמון וחלה.

_1_~1 (5)

אני נאמנה לשני מתכונים, הבולקלך שלי והחלה של מאפיית לחמים.

החלה של מאפיית לחמים

מתוך הספר של אורי שפט, לחם בבית

800 גרם קמח לבן מנופה {6 כוסות} מומלץ קמח לחם

60 גרם מזולה, שמן חמניות או חמאה מומסת כוס}

2 ביצים

320 גרם מי ברז {½ 1 כוסות}

80 גרם סוכר {6 כפות}

30 גרם שמרים טריים {3 כפות} או 10 גרם שמרים יבשים

12 גרם מלח {כף מחוקה}

ציפוי:

ביצה טרופה ושומשום או פרג

***

יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים הטריים. מוסיפים לפי הסדר קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן. במידה ומשתמשים בשמרים יבשים אפשר פשוט לשים את כל המרכיבים בקערת הלישה, ללא חשיבות לסדר.

לשים 4 דקות במהירות נמוכה עם וו הלישה לאיחוד החומרים. מגבירים את הלישה למהירות בינונית ולשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש.

מאחדים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לתשע ומגלגלים כל חלק לגליל באורך כ-25 ס"מ. קולעים מכל שלושה גלילים חלה ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כ-35 דקות.

רבע שעה לפני סיום ההתפחה מחממים את התנור ל-220 מעלות. מורחים את החלות בביצה הטרופה ומצפים בפרג או בשומשום בנדיבות.

אופים כ-25 דקות עד שהחלות בגוון זהוב, מוציאים מהתנור ומצננים {רצוי על רשת}

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “Let me eat Challah

  1. כן,כן.. מארוחה לארוחה, כוחנו עולה (:
    גם אני נאמנה למתכון החלה של "לחמים" אבל לגרסה ישנה יותר מ1 ק"ג קמח, אני עברתי מקמח לחם (2) לקמח חלה(18) ומוצאת את החלה מתמסרת יותר.. בשנה האחרונה עברתי ל 40% 18 ו 60% כוסמין/מלא…
    חג שמח..

  2. אה..והחזרת. גם אצלנו ..פעמיים בשנה, אמא מכינה עם מסכה(: את הגרסה המסורתית עם סלק(לא מבושל) פותח את כל הסתימות!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s