Apple & Orange Liqueur {vegan} Cake

עוגת תפוחים תמיד מרגישה לי קצת "סבתאית", אפילו השם של התפוחים הכי נפוצים באפייה הביתית כולל בתוכו איזו סבתא אוסטרלית. אומרים שבלי כוונה נוצרה אצלה בגינה הכלאה בין זן תרבותי לתפוח בר. מצד שני, הסבתאיות הזאת היא שהופכת את עוגת התפוחים להכי טעימה!! את שלי אני משלבת עם הרבה אלכוהול. גילוי נאות, במתכון הפחתתי מעט מכמות הליקר לטובת המיץ – אני אופה עוגה למבוגרים בלבד 🙂

"If i were an apple hangin on a tree

I'd give myself to the first green worm and together we

would be

He'd make a little hole and live inside of me

He would be my best friend and he'd keep me company"

{From here the song is about jesus love and we want a cake recipe}

_1_~1 (8)עוגת תפוחים עם ליקר תפוזים

3 תפוחים {הכי מומלץ גרני סמית, אבל אפשר פשוט לגמור את התפוחים שבמקרר}

1/4 כוס ליקר תפוזים {אני השתמשתי בליקר מנדרינה שאמא שלי הכינה}

1/4כוס מיץ תפוזים או תפוחים

1/2 כוס סוכר חום בהיר

1/2 כוס + 2 כפות סוכר לבן

3 ביצים {לגרסה טבעונית: 3 כפות קמח פשתן שהושר 5 דקות ב -6 כפות מים}

2 כוסות קמח הגדוש

1/2 1 כפית אבקת האפייה

1/2 כוס שמן צמחי + 2 כפות

 חותכים את התפוחים לקוביות של בערך 1 ס"מ ומערבבים בקערה עם שני סוגי הסוכר והנוזלים. מניחים בצד לשעה.

מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים בנייר אפייה 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24.

מערבבים בקערה גדולה את הביצים והשמן.

מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים אל תערובת הביצים.

מוסיפים את התפוחים יחד עם כל הנוזלים אל תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

אופים במשך 30 דקות או עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ בתוכה יוצא עם מעט פירורים.

Apple & Orange Liqueur Cake

3 apples {granny smith are the best}

1/4 cup orange liqueur {I actually used my mother's homemade mandarin liqueur}

1/4 cup apple or orange juice

1/2 cup light brown sugar

1/2 cup + 2 tablespoons white sugar

3 eggs {vegan: 3 tablespoons flax flour soaked for 5 minutes with 6 tablespoons water}

2 heaping cups flour

1 1/2 teaspoon baking powder

1/2 cup + 2 tablespoons vegetable oil

Cut the apples into 1/3-1/4 inch dice and mix in a bowl with the brown and white sugar and the liquid. Let the apples rest for about an hour.

Preheat oven to 175 ° C & line 2 loaf pan with baking paper or 9 inch round cake pan.

In a large bowl mix the eggs and oil.

Mix the flour and baking powder in a small bowl and add to the eggs & oil.

Add the appels with all the liquids to the flour mixture and mix till you have a smooth cake batter.

Bake for 30 minutes or until the cake is brown and a toothpick comes out with a few crumbs.

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s