בדרך לחנות הדגים בקיבוץ משמר השרון הופיע לפני שנה שלט חדש, "לחם שחר". ימים חמים מחדדים את ריח הקניות באוטו: גבינות, עגבניות שטח, חלות ודגים טריים. הסיבוב הקבוע בעמק.
שחר בן ארויה התחיל לאפות בגיל תשע, כשבביקור השבועי במאפייה של הקיבוץ התעניין בתהליך העבודה. מאז עבר בין מאפיות, למד את עבודת ייצור הלחם התעשייתי ואת עבודת הארטיזן. את "לחם שחר" הקים עם אשתו מיה. שיטת העבודה צרפתית, הייצור מדויק ובכמויות קטנות. בשתיים לפנות בוקר שחר מתחיל באפייה. בשבע יצטרף אליו אביתר מהקיבוץ השכן, לומד את המקצוע תוך כדי לישה, בדיוק כמו שעשה המורה שלו.
אז נכנסתי ל"לחם שחר" וגיליתי מאפיית ארטיזן שנופלת כמעט לכל קלישאה כפרית. אופים במגבעות לבנות, ארון הטפחה מעץ ועננת קמח שאופפת את שולחן העבודה. יצאתי מהמאפייה עם בגט דגנים ולחם ללא לישה. בשבוע שאחרי התאהבתי בבריוש.
בפוסט הקודם הבטחתי שיתופי פעולה נוספים עם צלם האוכל חיים יוסף. אל "לחם שחר" הגענו יחד, ללוות לכמה שעות את שחר ואביתר. צילמנו, כתבנו ובין לישה לעבודת הארטיזן שמענו משחר על תנודות עמים ואיך השפיעו על התפתחות הלחם. חיים בטח שמע סיפור אחד, אני אחר ושתי נקודות המבט מתחברות.
"לחם שחר", קיבוץ משמר השרון 09-8983511
ימים ראשון – חמישי 6:30-20:00, שישי 8:00-15:00 המאפייה כשרה
צילום: חיים יוסף צלם אוכל
תמונות הורסות .טוב לדעת שהמאפיה קיימת
תודה רבה, שמחה מאוד לעבוד עם חיים יוסף
מאפייה מקסימה וממליצה מאוד לבקר שם, מהאזור?
מאפייה נהדרת,לטעמי הטובה באזורינו. אנחנו התמכרנו,מומלץ בחום!
חגית, יש מקומות נוספים שאת ממליצה עליהם באזור? אולי אנחנו עדיין לא מכירים ונשמח לבקר
אפשר כמעט להריח את הלחם דרך הפוסט…
תודה רבה, איזו מחמאה
עד כמה שידוע לי, בעמק חפר, ישנן רק שתי מאפיות, "אגדת לחם" שאת מכירה ו"לחם שחר", אני באופן אישי מעדיפה את הלחמים של שחר, בשל הטעם והנגישות..
יודעת שאת גם בעניין מתוקים.. מכירה את הפטיסרי של "דקלבאום" באזוה"ת של עמק-חפר?
כשאני שם..מרגישה קצת כמו בעיר הגדולה.
תודה רבה, לא שמעתי עליה ואגיע לשם בימים הקרובים לטעום. כיף לשמוע על מקומות חדשים!!
מקסים! ואיזה כיף שיש לחם בשם של הבן שלי 🙂
לחם נהדר ולא רק בזכות השם. ממליצה מאוד על ביקור