לחם שחר

IMG_3562

בדרך לחנות הדגים בקיבוץ משמר השרון הופיע לפני שנה שלט חדש, "לחם שחר". ימים חמים מחדדים את ריח הקניות באוטו: גבינות, עגבניות שטח, חלות ודגים טריים. הסיבוב הקבוע בעמק.

שחר בן ארויה התחיל לאפות בגיל תשע, כשבביקור השבועי במאפייה של הקיבוץ התעניין בתהליך העבודה. מאז עבר בין מאפיות, למד את עבודת ייצור הלחם התעשייתי ואת עבודת הארטיזן. את "לחם שחר" הקים עם אשתו מיה. שיטת העבודה צרפתית, הייצור מדויק ובכמויות קטנות. בשתיים לפנות בוקר שחר מתחיל באפייה. בשבע יצטרף אליו אביתר מהקיבוץ השכן, לומד את המקצוע תוך כדי לישה, בדיוק כמו שעשה המורה שלו.

אז נכנסתי ל"לחם שחר" וגיליתי מאפיית ארטיזן שנופלת כמעט לכל קלישאה כפרית. אופים במגבעות לבנות, ארון הטפחה מעץ ועננת קמח שאופפת את שולחן העבודה. יצאתי מהמאפייה עם בגט דגנים ולחם ללא לישה. בשבוע שאחרי התאהבתי בבריוש.

IMG_3775

בפוסט הקודם הבטחתי שיתופי פעולה נוספים עם צלם האוכל חיים יוסף. אל "לחם שחר" הגענו יחד, ללוות לכמה שעות את שחר ואביתר. צילמנו, כתבנו ובין לישה לעבודת הארטיזן שמענו משחר על תנודות עמים ואיך השפיעו על התפתחות הלחם. חיים בטח שמע סיפור אחד, אני אחר ושתי נקודות המבט מתחברות.

IMG_3613IMG_3630IMG_3752IMG_3671IMG_3623IMG_3798IMG_3687-EditIMG_3805

"לחם שחר", קיבוץ משמר השרון 09-8983511

ימים ראשון – חמישי 6:30-20:00, שישי 8:00-15:00 המאפייה כשרה

צילום: חיים יוסף צלם אוכל

10 מחשבות על “לחם שחר

  1. עד כמה שידוע לי, בעמק חפר, ישנן רק שתי מאפיות, "אגדת לחם" שאת מכירה ו"לחם שחר", אני באופן אישי מעדיפה את הלחמים של שחר, בשל הטעם והנגישות..
    יודעת שאת גם בעניין מתוקים.. מכירה את הפטיסרי של "דקלבאום" באזוה"ת של עמק-חפר?
    כשאני שם..מרגישה קצת כמו בעיר הגדולה.

כתוב תגובה לתשוקה בתבנית אפייה לבטל