משנכנס אדר / מליות לאזני המן

ובראש חודש אדר הבית התעורר בשירה, "מש.. מש.. מש.. משנכנס אדר". נדמה לי שבאותו הבוקר גם טעמנו אזני המן ראשונות לאותה השנה. עד שהתחלתי עם האפייה כמקצוע, אמא אפתה בעצמה. "מרבין בשמחה", כמושבניקים חודש אדר היה תמיד מרכזי. תכננו במשך חודשים תחפושות שיחייבו הגעה לבית הספר עם טרקטורונים. לא יכולנו לחלוף ליד לול התרנגולים ההודים מבלי לשאול "מתי פורים?".

עברו השנים ואמא עדיין מתקשרת לכולם בבוקר, שרה בטלפון, מעבירה את המנהג לנכדים. אף אחד מאתנו, האחים, לא ירש את כישורי השירה של אמא. ובכל זאת, מדי שנה אנחנו מחייכים מהצד השני של הטלפון, ולפעמים של העולם, ובשלב מסוים מצטרפים בשירה "מש.. מש.. מש.. משנכנס אדר מרבין מרבין בשמחה".

Camera 360

טיפים לאזני המן

מתכונים לבצקים פריכים לאזני המן אפשר למצוא בכל מקום. אישית, אני אופה אותם מבצק פריך הכי פשוט (300 גרם קמח, 200 גרם חמאה, 50 גרם אבקת סוכר וביצה) ומוסיפה לו 3 גרם אבקת אפייה.

ובמלית אפשר להיות הכי יצירתיים. אני מאמינה גדולה במתכונים הקלאסיים, אבל משדרגת אותם בטעמים עדינים שהופכים את אזני ההמן לבלתי נשכחים. בכל הטעמים, חשוב שהמלית לא תהיה נוזלית או רכה מדי, כדי שאזני ההמן יישארו משולשים גבוהים ויפים גם אחרי האפייה.

מלית פרג – כבר לבצק אפשר להוסיף מעט וניל איכותי ולמלית להוסיף גרידת תפוז או לימון. אם אתם מוסיפים אגוזי מלך למלית הפרג, תנסו להמיר אותם באגוזי לוז קלויים (7-9 דקות ב-170 מעלות). פרג משתלב נהדר עם טונקה, ארומת שקדים או קוקוס. אפשר להוסיף לתערובת הפרג שוקולד לבן.

תמרים – ממליצה על שימוש במלית הזהה לזאת של מעמולים, ואם אוהבים אז אפשר להוסיף פיסטוקים קלויים (7 דקות ב-170 מעלות) וקצוצים.

עם השנים הצטרפו שתי מליות שהפכו חובה בכל בית ומאפייה; שוקולד וחלבה.

שוקולד – עם כל הכבוד לגאנש גם שוקולד שחר עושה עבודה נהדרת.

חלבה – שדרגו מראש את הבצק עם חצי כפית קינמון, שיוסיף צבע וטעם. עבור המלית אפשר להשתמש בממרח חלבה ולערבב אותו עם מעט קינמון ואם אוהבים מרקמים אז אפשר להוסיף פירורי חלבה או פיסטוקים קלויים. אני אוהבת חלבה נטורל.

תרבו בשמחה וטעמים, אדר שמח

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s