האגדות יפות הן / טורט היער השחור

כיפה אדומה, תמי ושלגייה נפגשות לבירה ונקניקייה. שיחה במבטא בווארי כבד מהיער השחור, צפון גרמני לא יבין זאת. גם להן יש פנטזיות, למדו מהניסיון שנסיכים לא באים בקלות. שוט של שנאפס. מקנחות בתה וטורט, שלוש שכבות.

זאבים, ציידים והאביר על הסוס הלבן נולדו מתוך היער השחור. הוא איחד אמהות חורגות ומכשפות. "האגדות יפות הן, עד שפתאום עפות הן"; מדמיינת את שלגייה מסירה כתמים של ירך חזיר צלויה מהחצאית שלה. הנסיך מגיע חבוש בכובע לבד עם נוצה, לבוש בחולצות משבצות, שלייקס וגרביים מתוחות. כמה שאני אוהבת בווארים!

האחים גרים כתבו בהשפעתו ודורות של אופים העבירו מסורת של עוגת שוקולד ספוגה בברנדי דובדבנים שחורים, קצפת טרייה וּדובדבנים מוחמצים. קר שם עכשיו ומחשיך מוקדם, הנשים חוגגות כריסמס בשמלה שחורה, חולצה לבנה וכובע מקושט כדורי קטיפה אדומים. היער השחור.

 IMG_9359

היער השחור

טורט דובדבני יער שחורים. תרגום מספר המתכונים של "זאכר", הקונדיטוריה של המלון המפורסם מול בניין האופרה בווינה. המתכון מתורגם מהספר בשני שינויים: הראשון, קצפת הדובדבנים מיוצבת במתכון המקורי על ידי ג'לטין, תהליך שבאפייה ביתית אפשר, ולדעתי רצוי, לוותר עליו. השני, ב"זאכר" מחמיצים לבד את הדובדבנים, כשחומרי הגלם שמשמשים לתהליך (כולל הדובדבנים שאינם בעונה כרגע) פחות מוכרים בארץ.

המתכון נראה ארוך, אבל הוא יחסית פשוט להכנה.

מרכיבים לטורט השוקולד

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

וניל או שקית אחת של סוכר וניל

גרידה מקליפה של לימון אחד

קורט מלח

6 ביצים מופרדות

100 גרם שוקולד מריר איכותי

100 גרם סוכר לבן דק

120 גרם קמח

הכנה

מרפדים בנייר אפייה את חלקה התחתון של תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, מקמחים ומשמנים את הדפנות ומחממים תנור ל-170 מעלות.

במיקסר מצויד בוו גיטרה מקציפים את החמאה, אבקת הסוכר, וניל, גרידת הלימון וקורט המלח. כשהתערובת תפוחה מעט מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומקציפים לקבלת תערובת אחידה.

ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל, מצננים מעט ומוסיפים אל תערובת החמאה והחלמונים.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף רך. מקפלים את הקמח אל קצף הביצים ומאחדים תוך כדי קיפול עם תערובת השוקולד. מעבירים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי והעוגה קפיצית למגע. מצננים היטב את העוגה.

מרכיבים לקצפת שוקולד

*מומלץ להכין את שני סוגי הקצפות כשהעוגה קרה וחתוכה לשלוש שכבות.

180 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר איכותי

הכנה

ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל ומצננים מעט. בתהליך הזה חשוב מאוד שהשוקולד לא יהיה חם מדי. מקציפים את השמנת המתוקה ומאחדים בתנועות קיפול עם השוקולד המומס.

מרכיבים לקצפת דובדבנים

270 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

4 כפיות ברנדי דובדבנים

הכנה

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים את הברנדי אל הקצפת.

הרכבת העוגה

צנצנת דובדבנים מוחמצים, כ-300 גרם, מסוננים מהנוזלים

נוזלי הדובדבנים המוחמצים, מבושלים עם כף סוכר וכף ברנדי דובדבנים

קצפת מ-300 מ"ל שמנת מתוקה

דובדבנים מסוכרים

שוקולד מריר

הכנה

חותכים את טורט השוקולד פעמיים, ליצירת שלוש שכבות. מדובר בשכבות דקות יחסית וצריכים לעבוד איתן בעדינות. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה. אם רוצים לדייק במראה העוגה ושלמור על מראה נקי של שכבות, מניחים את תבנית העוגה סביב שכבת העוגה המונחת בצלחת. מספיגים את העוגה במעט מנוזלי הדובדבנים המחוממים ומורחים בשכבה אחידה של קצפת השוקולד. מפזרים דובדבנים מוחמצים על הקצפת, רצוי לא בצפיפות ולא את כל כמות הדובדבנים, ומניחים מעליה את שכבת העוגה השנייה. מספיגים את השכבה השנייה במעט מנוזלי הדובדבנים ומורחים מעליה את קצפת הדובדבנים. מניחים את שכבת העוגה השלישית.

רצוי לקרר מעט את העוגה בשלב הזה, על מנת שהשכבות יתייצבו.

מפרידים מעט מהקצפת עבור זילוף קישוטי קצפת על העוגה. מוציאים את העוגה הקרה מהמקרר ומכסים את השוליים והחלק העליון של העוגה בקצפת. מעבירים את הקצפת ששמנו בצד אל שקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים קישוטים על העוגה (אפשר לוותר, אבל זה הקישוט הקלאסי). מקשטים את העוגה בדובדבנים המסוכרים ובעזרת פומפייה מגרדים שוקולד מריר על פני הקצפת.

 IMG_9363

צילום: אורית וודים בר זחרין

Advertisements

10 מחשבות על “האגדות יפות הן / טורט היער השחור

    • תודה רבה!! היא מאוד טעימה, זה מתכון עשיר בטעם של דובדבנים ושוקולד. מאוד ממליצה, אפשר גם להחליף את בסיס הטורט במתכון אהוב אחר, אבל לא לוותר על שכבת הקצפת שוקולד והקצפת עם הברנדי.

    • תודה, ענת. המתכון הכי נוסטלגי, אבל מעט פחות מוכר פה. מודה, גם אני גדלתי על היער השחור של קפולסקי והטעם של העוגה במקור הפתיע מעט בהתחלה. לא מאוד מתוק, אלכוהולי ועם דובדבנים נהדרים

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s