אסוציאציות ממלונות דן / בצק פיצה

ניחוח של שנות השמונים אופף כל אזכור למלון. נופש מבצעי של אבא בנהריה, "קרלטון". אל על, בקבוקי שמפו קטנטנים, "חביתה עם עירית או בלי?" היו לעולם האסוציאציות שלי בקטגוריית "מלונות כללי". יש לי אוסף מכובד של ברווזי אמבטיה מסופי שבוע במלון שדה התעופה בשטוטגרט (עבודה) וסלידה ממזרנים שאירחו ללילה אלפי זרים.

חלומות על הסוויטה המלכותית וארוחת בוקר עם אשטון קוצ'ר. חסימה ברחוב הירקון בשל מעריצות, עלייה למנדלי מו"ס, נקודת ציון בטיילת עם בונוס שיר של נעמי שמר; אסוציאציות מ"מלונות דן". ומעכשיו גם קולינריה, פיצה עם טונה אדומה על בסיס ריקוטה וואסבי וטארט שוקולד עם בוטנים מלוחים וטופי.

האסוציאציות החדשות קשורות בעיקר בשף קונדיטור מאיה רביבו ובקבוצת בלוגרים שמבשלים, אופים ומתעדים. מאיה מנהלת את מגמת הקונדיטוריה במרכז הקולינרי "דן גורמה" שאירח אותנו לסדנה שהתמקדה במטבח חלבי ובקונדיטוריה. ההזמנה הבטיחה ש"דן גורמה" מציב סטנדרטים חדשים בלימודי אמנויות הבישול, האפייה והקונדיטוריה בישראל", וקיימה. בתוך בית הספר "אורט" בדרום תל אביב מסתתר מרכז קולינרי מרשים, מטבח חדשני וכיתת קונדיטוריה עם ציוד וחומרי גלם שעשו לי חשק לחמם תנור למאה שבעים וחמש מעלות.

הערב נפתח באפיית פיצה בטוויסט אסייתי עם השף עמיר אילן, מנהל מגמת הבישול ב"דן גורמה". המשיך באפיית פבלובה שהוגשה עם קרם וניל ורוטב פסיפלורה ומנגו, עוגת פרלינה (מחית אגוזי לוז) ומרציפן, טארט שוקולד וטופי ומקרון שקדים איטלקי והסתיים בצלחת קינוחים שחלקתי עם ענת.

מקרון השקדים האיטלקי של מאיה השלים את השיחה שהתחלנו ערב קודם. העליתי תמונות מהשוק בנתניה, עבמבר ובוקה די דמה, וחברה מהפייסבוק "טעימונת בלוג בישול" נזכרה בטעמים מהילדות. ולמחרת בסדנה הכרתי את ענת, "מאיזה בלוג את?" והפאנץ' ידוע מראש, כולל עוגיית השקדים. ולא רק "טעימונת", הערב היה רצף של מפגשים עם בלוגרים ומכרים מהעולם הוירטואלי; קהילה מגובשת של אנשים שבבית שלהם אף אחד לא מעז לנשנש לפני הפלאש.

כתבת בכירה הסבירה בעבר שקוראים תמיד יקראו את השורה האחרונה. שכל הטקסט נבנה כדי להגיע אליה והיא הכי מהותית; פבלובה ענקית בסוויטה המלכותית.

לפרטים נוספים על המרכז הקולינרי "דן גורמה", 1-700-502-999 http://www.dangourmet.co.il/

%202_1~1

השף עמיר אילן אפה את בצק הפיצה עם הרוטב ואחרי שיצאה מהתנור הניח מעליה את תוספות הטונה האדומה והירקות הטריים. מדובר בשיטה מוכרת, שאני מאוד אוהבת, מהמטבח האיטלקי. התוספות והרוטב של אמיר מושפעים מהמזרח הרחוק וממסעדה שבה עבד בניויורק.

כבר תקופה שבא לי פיצה, אבל מסיבות אישיות החלב כבר לא בתפריט; הסנדלרית הולכת יחפה (כותרת טובה לפוסט הבא). השיטה של עמיר הזכירה לי שאפשר גם אחרת. מכינים את הבצק לפיצה, מורחים ברוטב העגבניות המועדף ואופים. כשהפיצה יוצאת מהתנור האיטלקים עורמים מעל הרוטב עלי רוקט טריים ועליהם פרוסות דקות של פרמזן ופרושוטו (שעליו אפשר לוותר). ובגישה הטבעונית, אחרי שהפיצה יוצאת מהתנור עורמים מעל הרוטב את עלי הרוקט ופרוסות טופו דקות, רצוי מתובלות עבור הטעם והמרקם הנוספים.

ואל דאגה, בקרוב אפרסם גם את המתכון לפבלובה ובייחוד לרוטב הפירות של מאיה.

בצק פיצה בסיסי של השף עמיר אילן מ"דן גורמה"

הכמות מספיקה לפיצה משפחתית או 4 פיצות אישיות

מרכיבים

½ ק"ג קמח לחם

10 גרם שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים)

60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית

15 גרם (כף) מלח

35 גרם (שתי כפות) סוכר

160 מ"ל 2/3 כוס) מים

הכנה

מערבבים את כל החומרים פרט למלח במיקסר מצויד בוו לישה.

מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי (אני לשה בצק שמרים כ-8 דקות).

מעבירים את הבצק לקערה (ממליצה מעט משומנת), מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות או עד להכפלת הנפח.

מפילים את הבצק עם האגרוף, מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים מעט. מחלקים את הבצק לפיצות אישיות או משאירים ככדור אחד לפיצה משפחתית ומתפיחים שנית (ממליצה כ-10 דקות).

מותחים את הבצק בידיים או מרדדים לגודל הרצוי ומעבירים לתבנית.

מחממים את התנור לחום הגבוהה ביותר, מורחים את הרוטב על הבצק ואופים עד שהבצק משחים בשוליים והרוטב מעט מבעבע. אם אופים את הפיצה עם הגבינה והתוספות מוודאים שהגבינה נמסה והתוספות מוכנות לאכילה.

Advertisements

4 מחשבות על “אסוציאציות ממלונות דן / בצק פיצה

  1. אולי כדאי לבדוק, אך בתמונה הראשית לפוסט האחרון של מאיר אלאלוף על אותו אירוע, מופיע 1 ק"ג קמח שזה יותר מסתדר. אומנם חתכת את הכמויות של הכל בחצי אך במים זה נשאר 400. ואז זה בצק של 92% לחות. המון!!!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s