כתום של שמחת חיים / עוגת תפוזים

בתחילת עונת התפוזים מתבלטים בין מסחטה ישנה מפלסטיק שקוף בגוון חום לבין החשמלית מהוועד. קלאסיקה מודרנית. ההתמכרות למוכר, מסבירה בעיקר לעצמי, מחפשת ולו מעט מהעבר בכל החדשים. סיר פלא, קמח תופח, מיץ תפוזים. העוגה הכי ותיקה מרגשת אותי בכל אפייה. כתום של שמחת חיים.

שקיעה חמימה, חברת סלולר שעזבתי, אירי עם שם של וויסקי. פאדי, פאדי נחמדי. גברים אמיתיים שותים סיידר תפוחים. באותה התקופה המרתי את החלב בקפה באייריש קרים. אכלתי ציר בקר עם כל דבר, למדתי לרקוד לצלילי חמת חלילים (בערך). בליל כל הקדושים אפיתי לחם מתוק עם צימוקים בהירים וכהים והחבאתי עתידות בפנים. השקנו כוסות לחיי חידוש השפה ושיפור היחסים עם השכנים. כתום של שמחת חיים.

מיתוס התפוז מספר על אלכוהול במיץ הטרי. ארומה של "קואנרטו" עושה עבודה יותר טובה. סתיו שלכת ועלים, ריח בושם פרדסים, סיר של פלאים. כתום של שמחת חיים.

כמעט בכל ערב שישי אני אופה עוגת תפוזים. הקלאסיקה כבר בפנים; סיר פלא, קמח תופח, מיץ תפוזים. עוגה שמחזירה לילדות, בלי מורכבות. עם מיץ שסוחטים במיוחד או קנוי, אפשר אפילו בלי גרידה כשהתפוזים לא בעונה, ההצלחה של העוגה טמונה בהקצפה ארוכה, סבלנית ומלאת אהבה של הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה וגבוהה.

עוגת תפוזים

3 ביצים גדולות

כוס סוכר

שקית קטנה קמח תופח (350 גרם)

כוס שמן

¼ 1 כוסות מיץ תפוזים

גרידה מתפוז אחד

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

משמנים ומקמחים היטב סיר פלא. אפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה 24 ס"מ או בשלוש תבניות אינגליש קייק נמוכות.

מקציפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה. אפשר במיקסר ידני או במיקסר רגיל עם בלון ההקצפה (החרוצים במיוחד יכולים לעבוד עם מטרפה ידנית). אל תזרזו את ההקצפה, הסבלנות תשתלם.

מוסיפים את הגרידה ואח"כ מוסיפים לסירוגין את הקמח ואת הנוזלים. אני מנמיכה את מהירות ההקצפה למינימום ובכל פעם שמוסיפה את הקמח או הנוזלים נותנת להם כמה שניות להיטמע בתערובת. מכבים את המיקסר ואוספים את שאריות הקמח, אם נשארו בדפנות, בעזרת מרית.

מעבירים את המסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, או 35 דקות אם אופים באינגליש קייק.

מומלץ שלא לפתוח את התנור בעשרים הדקות הראשונות של האפייה. מוציאים את העוגה כשהיא שחומה וקפיצית למגע.

מצננים, בסיר פלא לפחות שעה, ומחלצים מהתבנית.

אם רוצים אפשר להכין סירופ מחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס סוכר ולהספיג אותו בעוגה.

מודעות פרסומת

8 מחשבות על “כתום של שמחת חיים / עוגת תפוזים

  1. בילדות שלי , אמי הייתה מכינה עוגת תפוזים באירועים מיוחדים. זה מזכיר בית, שמחה, ריח של דברים טובים. פשוט נפלא!

  2. נראת נהדר מאוהבת עוגת תפוזים בכל צורה .
    הא פה כוס ורבע מיץ תפוזים -לפי כוס מדידה?
    להקציף בצים וסוכר-בערך 10 דקות?תודה

    • עוגת תפוזים זה טעם של ילדות וכשיבוא החורף זאת העוגה עם הריח המושלם לעונה
      כוס ורבע לפי כוס מידה, 300 מ"ל
      וההקצפה הארוכה גורמת לעוגה להיות אוורירית ורכה. תוכלי לזהות לפי העין כשהקצף ממש סמיך ותפוח.
      אשמח אם תספרי לי איך יצאה העוגה, אפייה נעימה

  3. ומה אם להפוך את התבנית על בקבוק בירה ולהילחם בכוח המשיכה? או שאין צורך כי הקמח התופח מנצח? ינוסה ממש בקרוב! תודה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s