פוסט התפטרות / מאפינס כוסמין

פתיחות. חמסה רעיונות שונים; תורה שלמה שמתחילה מהתחלה, שיר והבטחה שיותר לא אשבר בסתיו, הכפרה בגרסת המאה העשרים ואחת, קמח כוסמין וארבעת המינים כאבחנה בין טיפוסים רענון לחכמינו ז"ל. טקסט עם התחלה, אמצע וסוף כבר לא יהיה. בשבוע כזה בא לי לעשות "סייד קשוע", כשאין לו מה לכתוב הוא מפרסם טור התפטרות.

האשם במזג האוויר. אני מעניקה לעצמי חצי נחמה עם הידיעה שכששלמה ארצי היה עצוב בחילוף העונה הוא כתב את אחד הלהיטים הגדולים שלו. ואצלי בראש הכל מתחבר. חגי תשרי מחברים את הכפרה אל ארבעת המינים; ונוע'לה מגדירה אותי כחנונית, שהם "כל הטורחים במוטב", כהגדרתה. אנשים שהם אתרוג. "כפרה עליך", אני מודה לה, מושכת את שתי המילים, מדגישה כל הברה.

"כפרה עליך", מסכמת את השיחה, חיבה שאינה אהבה. נראה לי שהוא הדס, נותרו כמה מהמורות בשביל ההקבלה לאתרוג. והתורה מתחילה מהתחלה. תורת היחסים, תזכורת: בעונות המעבר לא פוגשים בחורים. האשם במזג האוויר. תליתי תקווה שהכותרת "פוסט התפטרות" תוציא ממני את המיטב, עכשיו אני מתבדה. נשבעת בחווה אלברשטיין ומיכל צפיר, יותר לא אשבר בסתיו.

קמח כוסמין. אל תבלבלו אותו עם כוסמת, הם אפילו לא משפחה מורחבת. אנחנו קונים אותו הביתה בשקים ישר מהטוחן והוא משמש לאפיית לחמים, עוגות ומבחר עוגיות מתוקות ומלוחות. בשנים האחרונות מדברים הרבה בשבחי הכוסמין, הוא נתפס כמזון בריאות עשיר בחלבון (לפחות ביחס לחיטה), במינרלים וויטמינים.

את המתכון המעולה למאפינס על בסיס קמח כוסמין מצאתי בספר אפייה בריטי. השילוב של הכוסמין עם תפוחי העץ, הגזר וגרעיני הדלעת מושלם לשינויי מזג האוויר וימשיך אתכם אל החורף, מומלץ להגיש עם כוס תה חם.

מאפינס כוסמין

2 ביצים

½ כוס סוכר

3 כפות שמן צמחי (קנולה, חמניות או בוטנים)

כוס + 2 כפות קמח כוסמין

½ 1 כפית אבקת אפייה

כפית קינמון טחון

גזר בינוני, מגורד בפומפייה

תפוח עץ בינוני, מקולף וללא הליבה, חתוך לקוביות קטנות

2 כפות גרעיני דלעת

ציפוי:

3 כפות גרעיני דלעת

סוכר חום בהיר

מחממים את התנור ל-170 מעלות. הכמות מספיקה ל-6 מאפינס גדולים. רצוי להשתמש בתבנית סיליקון או לשמן היטב את השקעים בתבנית רגילה או לרפד בעטרות נייר.

מערבבים היטב, רצוי באמצעות מטרפה ידנית, את הביצים, סוכר והשמן בקערה גדולה.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון ומוסיפים את תערובת הביצים.

מוסיפים פנימה את הגזר, התפוח וגרעיני הדלעת ומערבבים עד שכל המסה אחידה.

מחלקים את המסה בין השקעים, ממלאים כל שקע עד שני שליש מגובהו. מפזרים את גרעיני הדלעת המיועדים לקישוט מעל כל מאפה ובוזקים סוכר חום.

אופים בתנור שחומם מראש כ-25 דקות. מומלץ שלא לפתוח את דלת התנור במחצית הראשונה של האפייה, המאפינס עלולים לשקוע. המאפינס מוכנים כשהם גבוהים ותפוחים וקופצניים למגע.

מוציאים מהתנור ומצננים.

המאפינס משובחים במיוחד כשהם עדיין חמימים, בערך רבע שעה אחרי שמוציאים אותם מהתנור. הם נשמרים היטב יומיים, שלושה בקופסה סגורה ואפשר לחמם אותם מעט לפני האכילה. אם אוהבים תבלינים אפשר להוסיף מעט ג'ינג'ר טרי או יבש, בהרט, ציפורן, פלפל אנגלי או אגוז מוסקט.

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “פוסט התפטרות / מאפינס כוסמין

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s