בטלה השבועה מעיקרה / בולו

חמישי בערב, שלושת רבעי שעה בפקק בוואדי ערה, חולמת שיש לי גיר אוטומטי וכמעט בלי לשים לב משחררת את רגל שמאל מהקלאץ', דופקת פגוש אחורי במשאית של "סונול".

תמיד רצה שאעשה משהו מעניין.

שלוש שנים אחרי, המחשבות עדיין בחצי קלאץ'. משמרת את המתח שברגע שלפני. גם כשרציתי לא יכולתי, לא נהגתי. בדרכנו לחתונה, מקדיש לי שיר של אוהד חיטמן וריטה מבטיחה לעטוף אותי ברחמים. צחקנו עם העתיד, יוזם הפרידה ישלח "תגידי לו שזה נגמר, תגידי לו שאת עוזבת. תאמרי לו שהלב אמר, שכבר הגיעה השלכת".

העברנו יחד קיץ על החוף, רחפתי על גלים שקטים ולא נכנסתי למים. בשבת בבוקר הסתובבנו בקרוסלה בגן השעשועים, פחדתי לפקוח עיניים, רק לא לראות את מה שמסביב. ובערב השנה החדשה, כשהאוויר התקרר, נפרדנו. בטלה השבועה מעיקרה. הוא שלח איחולים לכל החברים, שתהיה להם שנה מחורבנת. הקדשתי לו ריטה מבלי שידע, כי אפילו אם האל שומר, בחוץ זה לפעמים בוער.

גמר חתימה טובה.

יום כיפור מגיע על בטן מלאה גפילטע וחלה מתוקה. וככה, אחרי האכילה המסיבית של ראש השנה, מתחיל הצום. יש אנשים שצמים רק עבור המאכלים הייחודיים לארוחה המסיימת את הצום, מתענגים. בכל בית מתחבאת עוגה בתנור, מחכה לשבירת הצום וכולם יודעים שהיא שם. אצל התוניסאים, הנה אני מתחברת לשש עשרית (יודעת שהמילה לא קיימת) הזאת בדם שלי, זאת הבולו. פירות יבשים, ניחוח תפוזים, שומר ומרקם שבין עוגייה לעוגה. את המתכון ענת הביאה מספר בישול ישן של מתכונים עדתיים מסורתיים. הספר מתאר אותה כעוגת שקדים וצימוקים בטעם שומר, שנוהגים לאכול בראש השנה ובטו' בשבט. אחרי החג פורסים דק והופכים לעוגיות שנשמרות לאורך זמן. מומלץ לאפות כל עוד התפוזים בעונה.

בולו

1 ק"ג קמח

3 שקיות אבקת אפייה

½ כוס שמן

2 שקיות סוכר וניל (המרתי בכפית משחת וניל)

6 ביצים

1 כף גרגרי שומר יבש

½1 כוסות סוכר

½ כוס צימוקים כהים

½ כוס שקדים קצוצים גס

½ כוס שומשום

קליפה מגוררת מ-3 תפוזים

½ כוס מיץ תפוזים

מחממים תנור ל-170 מעלות ופורסים נייר אפייה על תבנית שטוחה או 3 תבניות אינגליש קייק.

מנפים את הקמח ואבקת האפייה.

בקערה נפרדת מערבבים יחד את יתר המרכיבים. אפשר גם באמצעות מיקסר עם וו גיטרה.

מוסיפים את הקמח ולשים לתערובת אחידה, הבצק דביק. אם משתמשים במיקסר, רצוי להחליף לוו לישה.

משמנים את הידיים, יוצרים מהבצק שלושה גלילים ומעבירים לתבנית. אם מדובר בתבנית אפייה שטוחה, חשוב להניח את הגלילים במרחק זה מזה – הם מתפשטים באפייה או ליצור ביניהם הפרדה באמצעות נייר אפייה או אלומיניום.

אופים 45 דקות.

מוציאים את העוגות מהתנור כשהן שחומות והחלק העליון מעט קשה. מצננים ומגישים.

העוגה נשמרת היטב בטמפרטורת החדר. אחרי החג פורסים את הבולו לפרוסות דקות מאוד, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומייבשים בחום גבוהה כ-10 דקות עד שהעוגיות שחומות מאוד. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. העוגיות ישמרו כמה שבועות.

*לדעתי לא חייבים לדייק בכמויות של הצימוקים, שקדים ושומשום. הוספתי עוד קצת מכל דבר, בעיקר מהצימוקים כי אני אוהבת. ביחס ישר, אם לא אוהבים צימוקים אפשר לוותר עליהם. עוד לא שיחקתי מספיק עם המתכון, אבל מה שבטוח הוא שהתבלינים והפירות היבשים ניתנים לשינוי. אני מאמינה שממש בקרוב הבולו תצא אצלי מהמסגרת המסורתית.

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “בטלה השבועה מעיקרה / בולו

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s