הגפילטע של סבתא גניה

משמח במיוחד להתחיל שנה חדשה בהפקה חגיגית עבור המגזין "שמנת" של עיתון "הארץ". בייחוד כשמדובר בהפקה שמעל דפי העיתון ומאחורי הקלעים שילבה משפחה, חברים חדשים וותיקים, יצרנים מעמק חפר והמשולש, מגדלי פרחים מהמושב, אוכל טוב ועיצוב משובח.

הכתבה, "בוקר טוב עמק חפר", פורסמה בגיליון ספטמבר 2012 של "שמנת".

שלושה מתכונים ליוו את הכתבה ועבור מי שאינו קורא "הארץ" אפרסם אותם בבלוג לקראת החג יחד עם יתר העוגות והתבשילים שצולמו על שולחן החג המדהים שעיצב גילי אונגר.

עיצוב והפקה: גילי אונגר

צילום: זיו שדה

יש שמועות שגפילטע פיש זאת מנה קשה להכנה. קבלו וידוי בפולנית, זה מתכון פשוט.

מכינים את הגפילטע יום לפני ערב החג, הדגים המוכנים חייבים מנוחה של שתיים עשרה שעות במקרר לפני האכילה. המתכון מספיק ל-12 סועדים.

גפילטע פיש של סבתא

3 דגים מסוג קרפיון, חתוכים לפרוסות בעובי אצבע וחתוכים למילוי. מבקשים מהדייג הוא כבר יודע מה אתם צריכים. לוקחים גם את הראשים.

1 קרפיון שלם והזנבות של שלושת הדגים טחונים פעמיים, גם פה הדייג כבר יודע.

1 בצל לבן גדול פרוס דק

1 בצל לבן גדול מרוסק במעבד מזון או על מגרדת דקה

4 גזרים גדולים פרוסים דק

2 ביצים

¾ כוס קמח מצה, פרורי גריסיני או פרורי לחם טחונים דק מאד

½ כפית פלפל לבן

כפית שטוחה מלח

כף סוכר

הכנת המלית

מוסיפים לדג הטחון את הבצל המרוסק, הביצים, קמח המצה והתבלינים.

מדמיינים שמדובר בסביצ'ה וטועמים, זאת הדרך הטובה ביותר לבדוק את התיבול. מניחים בצד.

הרכבת המנה

 ממלאים חצי סיר גדול במים, מוסיפים את הבצל הפרוס, הגזרים, כפית גדושה מלח וכפית מחוקה פלפל לבן. מביאים לרתיחה.

בינתיים ממלאים את פרוסות הדג והראשים במילוי. רצוי להוציא את העיניים מראש הדג. את התערובת הנותרת מגלגלים לקציצות.

כשהמים רותחים מנמיכים את האש, מסדרים בעדינות את פרוסות הדג, כשאת הקציצות מניחים למעלה.

מגבירים את האש ומביאים לרתיחה, שאחריה שוב מנמיכים את הלהבה ומבשלים 50 דקות כשהסיר מכוסה למחצה.

בתום הבישול משאירים את הדגים בסיר עד שמתקרר לחלוטין. גם בימים חמים משאירים בחוץ ולא מעבירים למקרר.

מוציאים מהסיר, מסדרים על צלחת הגשה או מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר 12 שעות לפחות.

מקשטים בגזרים הפרוסים שנשארו ברוטב ומגישים עם חזרת.

*את הרוטב שנשאר בסיר אחרי הבישול שמים בכלי סגור ומעבירים למקרר. הרוטב ייקרש ויווצר ג'לי שחלק מהאנשים מאוד אוהבים לאכול עם הדגים.

*חשוב מאוד להשתמש רק בפלפל לבן ולא בפלפל שחור, אחרת יתקבלו דגים בצבע אפור כהה.

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s