נסיעה מדומה / עוף בקפה

אמר שישמח אם בעתיד נחזור למינכן. "מעולם לא בילינו יחד בגנים אחר צהריים שמשי של יום ראשון", הוספתי על דבריו והוא הצטער, כל כך הרבה פספסנו. חיפה כפשרה, אני מציעה, המקדש הבאהי מזכיר את יופי הגנים האנגליים במינכן, את ה– Monopteros שבמרכזם; "ידעתַ שמבנה נקודת התצפית הזו הועתק ממקדשו של אפולו?"

המסע הווירטואלי שלנו מתחיל ברכבת משדה התעופה ל"חיפה מרכז השמונה". משם הוא רוצה להמשיך לנצרת, לשתות מים קדושים, טבילה בירדנית, כנסיית הקבר, גם תל אביב וההורים. "ארוחה לכבודי?"

"אנחנו מכניסי אורחים", משיבה והוא ממשיך, "מה אתם אוכלים, חומוס?" אני מסבירה שבין היתר ובינתיים הוא עובר על התמונות בפייסבוק וכרעיים עם אורז הם מעכשיו עיקר השיחה. "אמא שלך מבשלת רק אוכל של יהודים?", בא לי לשלוף בדיחה שחורה, אבל היא בעברית וגם ככה הוא לא יבין אותה. הכי קרוב לעוף שאכל בשנים האחרונות זה שניצל הודו, טעה בהזמנה בביקור האחרון בגרמניה. היומיומי שלו מלא בבשר חזיר, עדשים שחורות ולחמניות גבינה מתוקות.

האורז, הרוטב של העוף מעל, פולקה, "בסוף הארוחה", מוסיפה, "אנחנו טובלים ברוטב חלה". אנחנו ממשיכים לתכנן את הטיול. נהנים יחד מהנסיעה המדומה. אולי יבוא באוקטובר. "אמרתַ את זה כבר על יוני", מיום שהכרנו למדתי לשמור על רמת ציפיות נמוכה. בדיוק כשאנחנו נכנסים למועדון בתל אביב יש לו שאלה חשובה, "יש מקדונלדס בישראל?" פתאום יש לו חשק מטורף לצ'יקן נאגטס.

כרעיים, פולקה או שלם, גם היום, כשאני משתדלת להימנע מאכילת בשר, כשמגישים עוף אל השולחן מרגישים בבית. אין סוף מתכונים לעוף, אבל לכל בית שניים או שלושה מתכונים קבועים. ואני עדיין לא מדברת על שניצל העוף ששולט במטבחים של כולנו. אמנם אני לא אוכלת בשר, אבל על הרוטב הזה של העוף מעל האורז אני לא מוותרת. מומלץ להוסיף ירקות מבושלים, עדיפות גבוהה לקישואים ושעועית ירוקה. וגם, בשני שינויים קטנים וקישוט העופות של אמצע השבוע הופכים למנה נהדרת לערב ראש השנה.

עוף ברוטב קפה

6 כרעיים עוף

1/4 כוס סויה

1/4 כוס סילאן או סוכר חום, דמררה

1 כף קפה נמס

1/4 כוס חומץ

1/4 כוס קטשופ

1 כוס מים רותחים

הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מסדרים את הכרעיים בתבנית חסינה לחום.

מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושופכים על העוף.

מכניסים לתנור ל-45 דקות, במהלכן רצוי לפתוח מדי פעם את התנור ובעזרת כף לשפוך מעט מהרוטב שבתחתית התבנית על העופות.

עוף לראש השנה

ממירים את כף הקפה הנמס ב-1/4 כוס רכז רימונים וחצי כוס מים בחצי כוס יין אדום.

מקשטים בגרעיני רימון ומגישים.

מומלץ להשתמש בסילאן ולא בסוכר בחום.

Advertisements

3 מחשבות על “נסיעה מדומה / עוף בקפה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s