הביצה שהתחפשה / סלט ביצים

והקלישאה ממשיכה. סלט ביצים, הטקסט מוכן, כשפתאום אני מסתכלת במראה ומתכון, ביקור אצל הספר וספר ילדים מתחברים; "הביצה שהתחפשה". חיפשה חברים עגולים, התאחדה עם לוח וגיר, ציירה על עצמה פסים צבעוניים. משבר זהות בשנות השבעים מאויר על ידי המחבר בשלושה צבעים. אפרוח בוקע באדום אל מדשאה כחולה ולי יש שיער חום.

ובטקסט שנכתב מראש היא אומרת לי: "סיפור טוב. את חייבת" ומתבלת בניחוחות ממרחקים את תחזית חיי האהבה שלי. זרות נעימה ומוכרת נכנסת אל השיחה, מוזיקה, יד חמה שמונחת על האגן מובילה אותי אל מרכז הרחבה. מאדאם של סיפורי אהבה. בחתונה של רותם וארנון הגעתי אל המסקנה שאני רוקדת רק אל השמאל, הרגלים של אישה המובלת על ידי גברים שיודעים את צעדי הריקוד. היא מזמינה "ארוחת בוקר בצבעים" ועבורי "קרוק תחתית".

ביצים בארוחות בוקר בבתי קפה, מלצרית ששואלת אם מקושקשת, חביתה. אני הכי אוהבת עין. במסעדות מזמינה הפוכה, חוסכת מעצמי דקותיים של תהייה האם הטבח ידייק במידת העשייה. המלצרית מפרטת "גבינה עם עירית, סלט טונה, ריבה". מבקשת בלי גבינה, בתפריט טוב יש "אבוקדו בעונה". חלב סויה בשלושה שקלים. הסנדלרית הולכת יחפה. כבר התרגלתי, בלי הקממבר בבוקר, בלי מלית קרם פטיסייר ופירות העונה, בלי חמאה.

בטוח הייתי בשעת סיפור ויצירה עם "הביצה שהתחפשה" יחד עם שותפים אחרים לדור המחפשים. ציירנו פנים לביצים, הדבקנו כובע ליצן, הוספנו קווים צבעוניים לאיור מספר ישן. זהות בלונדינית או חומה, לא משנה, לפי דן פגיס תאמין בעצמך וסופך שאפרוח יבקע ממך. כבלונדינית נהניתי, בקרוב אדע אם יותר; סיפור טוב לא חייב מוסר השכל.

רק משכורת של מלצרית בבית קפה הפרידה ביני לבין סלט הביצים האהוב עלי; "טל בייגלס". הרחתי את המטבח שלהם מהמרפסת שלי. מאז עברו הרבה שנים ורב הסיכויים שהם כבר לא מכינים את הסלט ביצים הכי טעים. עכשיו, כשהאבוקדו לא בעונה ויש מכשיר חשמלי שמכין ביצים בדיוק במידת העשייה הרצויה, כל בוקר מתחיל בביצה. והצורך בגיוון הוביל לחיפוש טעמים חדשים בסלט ביצים.

סלט ביצים

זה לא המקום למתכונים מדויקים. סלט ביצים הוא טעם אישי וכל מה שצריכים זה קצת ביצים לנסות שילובים חדשים. מתחילים בביצה אחת, טועמים ומגדילים את הכמויות אם אוהבים.

מבשלים ביצים ומצננים במים קרים. האחראים יבשלו ביצים מראש, יתנו להן לנח במקרר ורק אז יקלפו ויגרדו.

מגרדים את הביצים הקשות על פומפייה. אני אוהבת כמה שיותר דקה.

ועכשיו הטעמים. הסלט המוביל אצלי במטבח (וגם בתמונות) הוא סלט ביצים עם הרבה שמיר, צלפים, מיונז, פלפל לבן, מלח והכי חשוב, הרבה גרידת לימון. היחס בין המרכיבים הוא ניסוי וטעייה של טעם אישי.

אם נשארים בגזרת סלטי הביצים על בסיס מיונז, אופציה נוספת היא לגרד יחד עם הביצים גם בצל סגול, להוסיף כוסברה, פטרוזיליה ופלפל שאטה יבש ויש לכם סלט מעט חריף. אפשר להוסיף גם חרדל או גרגירי חרדל.

ערבבנו מיונז וחרדל, הפעם נוסיף להם מעט חומץ ומיץ לימון שיהיה רוטב קצת, אבל קצת, דליל. עכשיו אנחנו נמצאים בסביבה קרובה ל"טל בייגלס". מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומטבלים בפלפל ומלח. בסלט הזה רצוי להפריד את החלבון מהחלמון, לחתוך את החלבון לרצועות דקות או לגרד על פומפייה ואת החלמון לפורר לעיסה יחד עם תערובת המיונז והחרדל.

ובצל ירוק מעביר לסלט ביצים הכי פשוט. מגרדים ביצים, מוסיפים שמן זית, בצל
ירוק קצוץ ומלח
. לחם מתחת ודג מעל ואתם מסודרים.

אפשר כמובן להוסיף טונה לסלט ביצים, מלפפונים חמוצים, תפוחי אדמה אפילו צלויים במעט שמן ומתובלים. ממליצה גם להכין את סלט תפוחי האדמה של שבח, שהופך לסלט ביצים כשזה לא פסח. אבל הכי חשובה ההגשה, כי סלט ביצים הכי אוהב שיש לידו עגבנייה טרייה.

 

Advertisements

3 מחשבות על “הביצה שהתחפשה / סלט ביצים

  1. טל בייגלס? זה בפינה בקרליבך? זה עוד קיים? איזה רגע של נוסטלגיה.. בדיוק כמו הסלט ביצים שלך, סלט עם טעם של בית. תענוג!

  2. ארוחת ששי אצל סבתא מלכה וסבא אברהם לא יכלה להיות שלמה ללא סלט ביצים שהיו מורחים על החלה. הטעם היה פשוט ומיוחד גם יחד. לחם טרי עם סלט ביצים – אליפות!!!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s