בלרינה / עוגת גבינה של שרה

כשכתבתי שמארז המיני פחזניות עולה בגרמניה 1.99 יורו, גיא הגיב שניות אחרי הפרסום: "0.99 יורו". לא תיקנתי, מודה. אחרי שחשפתי את הרגלי האכילה המשותפים שלנו ואת שיטת האירוח של גיא, הוא ביקש לכתוב עלי. הסתקרנתי. הסכמתי. למחרת קיבלתי טקסט.

שם הקובץ: שי.

קבלו את גיא בפוסט אורח ראשון. השיכויירים, אגב, היא לא מילה שנפלה בה טעות הגהה.

שי

היופי בשילוב בין גרמניה לישראל זה ההבדל הגדול ביניהם. כמו במטבח שהיה לשי במינכן. סדר גרמני אבל תבליני שווארמה מפוזרים על הדלפק. מקרר גרמני עם חומוס אחלה. ככה גם כולנו, ישראלוגרמניים שכאלה. צוחקים על הדייקנות ולובשים מכנסי עור בווארים.

אין כמו מינכן של קיץ. קולות השיכויירים מהדהדים ברחובות בלילות שאחרי ביקור בגני בירה. בכלל, שתיית בירה זו חתיכת תרבות. יש בירה לכל אירוע, וגם הסקפטיים מכולם אני ביניהם יבינו אחרי כמה שנים את התענוג בכוס ליטר ביום קייצי חם ונטול מזגן לתפארת גרמניה של 2012.

קראנו להם נעלי שי, ונעמה הייתה חוטפת קריזה. יש לה בערך מליון, בצבעים ובגדלים שונים. אני חושב שבדרך כלל קוראים להם בלרינה, אבל בבועה הישראלית המקומית תמיד יהיו אלה נעלי שי. היא הולכת עם נעלי שי לכל מקום ועם כל לבוש, גם עם הדירנדל השמלה המסורתית הבווארית. כי זה הקטע שלה בעצם, עם משקפי הקרן, נעלי שי, דירנדל, ושיער בהיר בתספורת מחוצפת זה מה שעושה את שי אותה שי הישראלוגרמנית. גם אם היא כרגע במושב בעמק חפר. ונעמה, היא יכולה להירגע.

כל החברים הקרובים מוזמנים לארוחה אצל ההורים של גיא, כשהוא מגיע לביקורים במולדת. הרבה קונדיטוריות נבדקו, עשרות סוגים של עוגות והטעימה מכולן היא עוגת הגבינה של אמא. לכבוד הפוסט הראשון של גיא, הדבר הנכון והטעים לעשות היה לקחת משרה, אמא שלו, את המתכון. עוגת גבינה קלה, במרקם אוורירי וטעם נפלא. פה היא מקושטת בריבת דובדבנים ביתית, בתקווה שגיא לא יביע מחאה על הצעת ההגשה. ואם יהיה לו מה להגיד, תקראו על זה בפוסט הבא.

עוגת גבינה של שרה

6 ביצים

כוס סוכר

750 גרם גבינה לבנה 5%

גביע שמנת חמוצה 9%

4 כפות קורנפלור

שקית פודינג אינסטנט וניל

תמצית וניל

משמנים תבנית 25X30 שאינה מתפרקת ומחממים את התנור ל-170 מעלות.

מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף רך.

בקערה נפרדת מערבבים יחד את יתר החומרים. מוסיפים אל תערובת הגבינה כשליש מהקצף ומערבבים.

מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים אל תערובת הגבינות. מעבירים את התערובת אל התבנית המשומנת.

שופכים 2 כוסות מים אל תבנית תנור ומניחים בתוכה את התבנית עם עוגת הגבינה.

אופים 50 דקות, עד שהחלק העליון שחום והעוגה גבוהה ויציבה למגע. מכבים את התנור, פותחים את הדלת כמחצית ומשאירים את העוגה להתקרר בתוך התנור כשעה.

שומרים את העוגה במקרר וכמו כל עוגת גבינה היא הכי טעימה יום אחרי האפייה.

Advertisements

6 מחשבות על “בלרינה / עוגת גבינה של שרה

    • ענת, זה תלוי בסוג העוגה, בעיקר באופי המסה שח הגבינה. כשהמרקם דחוס וגבינתי מאוד אז עדיף להשאיר בתנור סגור. במקרה של העוגה – המצויינת!! – הזאת, מדובר במרקם גבינתי אבל אוורירי והיא תיפול אם תשאירי אותה בחום של התנור אחרי האפייה עם דלת סגורה.
      אשמח לשמוע איך יצאה העוגה (:

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s