בים בם / תירס חם

'בים בם בם', הייתי גיבורה וכבשתי את היצר לדקלם בקול רם. בחדר האוכל של הקיבוץ בער בי לבחון מהירות תגובה, חינוך קיבוצי קומוניסטי. מי ישיב לי "תירס חם, בים בם בם"; מארש ילדותם, ככה רציתי להאמין, של ילדי שער הגולן.

בעיקר לא רציתי תירס חם. מור"קים של בתי ילדים, בנות כיתה שהוענקו להם שמות מוזרים וארבעים מעלות בצל היו לחלק משמעותי מהקיץ ההוא. וגם אהבה.

סיכוי סביר שנתקלתי באופיר, בכלבו, בברכה או בהקרנה של הסרט על המדשאה. אותו אופיר שביום קיץ חם אוהב גם תירס חם. בים בם בם. ואולי הוא מעוזבי הקיבוץ, שהתחנכו על ברכיה של מרים רות, שחוו קיץ חם מדי לתירס ושירה בשיירה ביולי בבקערת כנרות.

החיים התנהלו בחדרים ממוזגים. ריח ניחוח ריחף באוויר, שבלולי שמרים בטוסטר אובן. ישבתי עם קרטיב מול עצי הבננה, ברקע הרמה. בדמיוני ראיתי את אביו מוציא לילדים תירס מלוא הסיר ביום הכי חם בשנה, שרתי בלב.

הבלונים הם חלומות שמתפוצצים לנו בפנים, רק אחד מחמישה ממריא לאוויר. הסקתי ממרים רות. כולם צריכים מדי פעם להתחבא בין ארבעה קירות. קיבלתי אישור ממרים רות. וגם, שתירס חם היא שאיפה שניתנת להגשמה.

לרובכם, אם הכרנו, קל לשכוח שאני מושבניקית. הילדות שלי עמוסה בארגזי תירס מהשדות ובכל מדורה עם החברים אנחנו מעמידים סיר עם תירס. הריח, הרעב וחוסר הסבלנות מחזירים את כולם הביתה עם כוויות בחך.

הכי פשוט לבשל תירס, עוד יותר פשוט לבשל אותו יתר על המידה.

אומרים שהתירס הכי טעים כשמרתיחים מים, מכניסים אליהם את קלחי התירס שמיד מורידים את הטמפרטורה ומביאים את המים לרתיחה שנייה, שאורכת בסביבות 3-4 דקות. עם הרתיחה השנייה מיד מוציאים את הקלחים מהמים.

הבישול הקצר מתאים כשאוהבים תירס חלבי מבפנים וקשה מבחוץ. אם אוהבים תירס ממש מבושל ממשיכים לבשל אחרי הרתיחה 3-10 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.

אפשר להוסיף מעט סוכר, כפית, למי הבישול של התירס.

אל תוסיפו מלח, הוא גורם לגרעיני התירס להתקשות.

אוהבים תירס בגריל? משרים את קלחי התירס עם העלים הירוקים במים קרים לרבע שעה. מייבשים את התירס, גם פותחים מעט את העלים כדי שכל המים יצאו, אבל לא מפרידים אותם מהקלחים. צולים את הקלחים בגריל 15-20 דקות, כשבכל כמה דקות מסובבים את התירס. אפשר גם להפריד את העלים מראש ולצלות את הקלחים כשהם עטופים בנייר כסף.

תירס חם הכי טעים כשמגישים אותו עם מלח וחמאה. המשקיעים יכולים להכין חמאה מתובלת בשום, פלפל חריף ומעט כוסברה (מערבבים כמה שניות יחד במעבד מזון, רצוי כשהחמאה קרה). כשצולים את הקלחים בגריל אפשר למרוח את החמאה ולהוסיף תבלינים לפני הצלייה.

האמריקאים מוסיפים לקלחי התירס סירופ מייפל ושבבי צ'ילי. שווה את הניסיון.

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “בים בם / תירס חם

  1. כל כך מלא אהבה הפוסט הזה! הריח של התירס עולה באויר והרגעים הניפלאים של הסיפור לנכדים….

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s