תמרה / טורטייה ספרדית

התחתית פשוט לקחה אותי אל הדירה של הצרפתי. תחנה באזורים של העיר שמחייבים להקשיב לכריזה. "דירה גדולה מדי", הפולנייה אמרה בכניסה, "בטח יש אישה".

הסלון היה ריק מרהיטים. אל הקירות נשענו צרפתים לבושים במכנסי באגי, נראו צעירים מגילם בעשור. הייתה גם ג'ינג'ית אחת עם שיער חלק, פנים בהירים, עיניים כחולות ואף חד. "אני כריסטיאנה פ.", חיכיתי שתציג את עצמה. יפה במיוחד, כמו מסרט צרפתי על בני טובים שהידרדרו לסמים.

אלמודנה הכינה טורטייה, חתכה לקוביות הביס המושלם. הפולניות הביאו וודקה. הכנתי בורקס בשלושה טעמים: תרד, תפוחי אדמה ופטריות. בקבוקי שמפניה נפתחו מבעד לחלונות, פקקים עפו אל הגגות השכנים.

חודשיים וחצי הכנו טורטיות ובורקסים, בדירה שלו תמיד היה יין, כשהיינו ספונטניים הזמין פיצות. ואז תמרה הגיעה וריהטה את הדירה.

בגרמניה אספתי הרבה חוויות כדורגל וחברים ספרדים. אכלנו הרבה יחד, הלכנו ברחוב בקצב כפול מהגרמנים ודברנו עם הידיים. את הזכייה הספרדית באליפות אירופה אני חוגגת עם טורטייה בסגנון משפחת מורנו – סנצ'ז, או בקיצור: הטורטייה של אלמו.

בינינו, הטורטייה של אלמו היא בדיוק כמו כל טורטייה ספרדית אחרת.

כשאירחה חברים או הביאה אוכל למסיבה, אלמודנה תמיד הכינה טורטייה והגישה אותה חתוכה לקוביות בגודל ביס עם קערית מיונז בצד. כארוחה, אלמודנה אוכלת את הטורטייה בין שתי פרוסות לחם עבות – למתקדמים.

טורטייה ספרדית

תפוחי אדמה בינוניים*

ביצים

שמן קנולה

היחס של אלמודנה הוא ביצה על כל תפוח אדמה.

מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים לשניים לאורכם ופורסים דק.

מחממים שמן בנדיבות במחבת ומטגנים את תפוחי האדמה. אם רוצים אפשר גם להוסיף בצל חתוך לטבעות.

טורפים את הביצים בקערהמעבירים אליהן את תפוחי האדמה המטוגנים, מערבבים קלות ומחזירים למחבת את כל התערובת יחד.

מטגנים את הטורטייה על אש בינונית. כשהשוליים משחימים, התחתית יציבה ותרווד נכנס תחתיה בקלות הופכים את הטורטייה. חשוב לזכור שמדובר במסה כבדה וטורטיות ראשונות רצוי להכין במחבתות קטנות. מומלץ להפוך את הטורטייה אל צלחת בעלת שוליים רחבים מהמחבת ואז להחליק אותה בחזרה, כשהצד הלא אפוי כלפי מטה.

ממשיכים לטיגון הטורטייה על להבה בינונית מספר דקות, עד שמשחימה בחלקה התחתון.

*אפשר להכין את הטורטייה מצ'יפס מטוגן במקום מתפוחי אדמה טריים.

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “תמרה / טורטייה ספרדית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s