חמורים בהרים / עוגת חול עם משמשים

גיא אמר שאני כניסה ישירה לראש הרשימה של הקרם ברולה, משמע אני בחורה שהיא לא כוסמת. האקסית שלו היא הכי כוסמת שיש, ממנה ההשראה לבחירה בקיטניה המשעממת ביותר בשוק. מאז השואה התפריט של הסבתות שלנו הצטמצם למרק כוסמת ותפוחי אדמה.

"תעשי לו מיטל", הייתה הדרך של גיא להציע שאפנה לנוכחי הבעייתי קצת כתפיים קרות. אמרתי שאני מסכימה, אבל אני עושה מיטל בלי תוספת פרצופים חמוצים. "יש עוד הרבה חמורים בשדה", גיא סיכם את השיחה, אחרי שנייה הוא התאים את הביטוי לחיים שלו בסמיכות לאלפים הגרמניים: "יש עוד הרבה חמורים בהרים".

הכי כיף לחלוק קינוח עם גיא. בביקור הראשון אצלו, גיא ארח עם הקינוח הרשמי לבית הגרמני המודרני; מארז מיני פחזניות במילוי קרם וניל הישר מהמקפיא. 1.99 יורו בסופר הקרוב לביתך. מאז אכלנו יחד הרבה שניצלים, "קנודלים" מלוחים ומתוקים, גלידות בטעמים וצורות הגשה מגוונות ומבחר מנות מתפריט הספיישלים הבווארי בעונה של האספרגוס, הפטריות והמשמשים.

חיכיתי במיוחד לתפריט המשמשים, לא ממחסור באהבה לאספרגוס או פטריות, פשוט כי הוא היחיד שהכיל קינוחיםלריבת המשמשים מקום של כבוד במתכוני האפייה והקינוחים מהמטבח האוסטרוהונגרי, כשהמשמשים בעונה זאת חגיגה של פרי טרי. המתכון של עוגת חול עם משמשים לקוח מהספר של הקונדיטוריה "זאכר" (Sacher), כמובן שעוגת הדגל שלהם, טורט הזאכר (Sachertorte), כוללת שכבה נדיבה של ריבת משמש.

עוגת חול עם משמשים

1 ק"ג משמשים טריים*

4 חלבונים

200 גרם סוכר

200 גרם חמאה רכה

4 חלמונים

וניל

גרידת לימון ומיץ מלימון אחד**

קורט מלח

200 גרם קמח

כפית אבקת אפייה

מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית 35X40***.

שוטפים את המשמשים, מוציאים את ה"גוגואים" וחותכים לרבעים.

בקערה קטנה מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה ושמים בצד.

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה עם 100 גרם סוכר לתערובת תפוחה. מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, עד שנטמעים בתערובת החמאה ומוסיפים וניל, לימון וקורט מלח.

מקציפים את החלבונים עם 100 גרם סוכר לקצף רך.

מוסיפים את הקמח אל תערובת החמאה והביצים ומערבבים רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים אל התערובת שליש מקצף החלבונים ומערבבים. מוסיפים את הקצף הנותר בתנועות קיפול.

מעבירים את התערובת אל תבנית האפייה העוגה נמוכה ומסדרים מעליה את רבעי המשמשים.

אופים כ-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

מומלץ להגיש את העוגה עם אבקת סוכר וקצפת (רצוי ללא תוספת סוכר, אבל תלוי כמה מתוק אוהבים).

*כשהמשמשים לא בעונה אפשר להמיר אותם בכל פרי טרי אחר במרקם רך או בפירות קשים (כמו תפוחים) לאחר הקפצה במחבת עם מעט חמאה.

**הלימון תלוי בטעם האישי, אפשר לוותר עליו.

***מחצית מכמות חומרי הגלם מתאימה לתבנית 20X20.

Advertisements

2 מחשבות על “חמורים בהרים / עוגת חול עם משמשים

  1. הפוסט מוביל ישר להרים עם הכפרים הקטנים שבהם יש את הקינוחים הכי טובים…הריח מגיע עד הבית. המתכון…מחר בתנור.

  2. איזה בלוג נפלא! אווירה נעימה ביותר והצילומים עושים חשק לרוץ למטבח
    תודה רבה! ינוסה בקרוב! בתבנית 20*20.. מחפשת לה שימושים:)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s