אוויר מיובא / בלונדיז

"אוויר בשקל?", העברית יצאה מבלי כוונה כשהקתולי ביקש שאביא מזכרת מארץ הקודש. גם ישלם תמורתה, העיקר שתהיה מוזהבת ובצורה של צלב. הסברתי שזה מרחוב שומשום, הספרדייה קפצה, "אנריקה ובטו, סי, סי, סי". "מה תעשה עם אוויר מארץ הקודש?", פניתי אל הקתולי, הבעת פנים חמורה, כנראה שהיום אני לא מצחיקה. השתתקתי.

אבל רק לשנייה. הצעתי שנפתח עסק למוצרים של "אהבה", צלבים ואוויר מיובא. הקתולי פלט אנחת חוסר שביעות, כמו אז, כשראינו "בריאן כוכב עליון". הבחורה הקבועה של הקריוקי בדיוק עלתה לשיר "מריה". "You've better not see her", קרולינה לא התאפקה, כל כך אוהבת להמציא מילים חדשות ללהיטים.

כשחזרתי לגרמניה הבאתי חלבה לחברים: רגילה, עם פיסטוקים, בלי סוכר, בציפוי שוקולד. הקתולי התהדר בתליון החדש, "מירושלים", לכאורה. הוספתי גם בקבוק עם גמל מחול צבעוני ומסכת בוץ לקרולינה, השלמות מהדיוטי.

שנים אחרי, כשצבעתי לבלונד, שלחתי לקתולי תמונה שלי על רקע אחת מסמטאות העיר העתיקה. כתבתי, "Walking on imported air, oooh it makes you wanna' die. Love, Shai".

הבלונד והבלונדיז תמיד עולים איתי לירושלים. חבר יקר כלכך אוהב את העוגיות / חיתוכיות האלה, שזאת הנאה אדירה עבורי להביא קופסה בכל ביקור. פחות מעשר דקות עבודה, שלושים וחמש דקות אפייה ועשיתם בןאדם מאושר.

בלונדיז

225 גרם חמאה רכה

חצי כוס סוכר חום בהיר

חצי כוס + 2 כפות סוכר לבן

ביצה

מעט וניל

2 כוסות + כף קמח

½ כפית סודה לשתייה

כפית קינמון או ½ כפית הל (או שניהם)

קורט מלח

300 גרם שוקולד חלב ושוקולד מריר קצוצים דק וגס (ריבוי גדלים מרבה שמחה בבלונדיז)

כוס אגוזים קצוצים גס (לא חובה)

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית מרובעת 20X20 אם אוהבים בלונדיז יותר גבוהות.

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים מעט את החמאה הרכה. מוסיפים את שני סוגי הסוכר ומקציפים לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצה, התערובת תתפרק מעט וממשיכים להקציף עד האחדה של התערובת. מוסיפים את הוניל.

מערבבים יחד בקערה את הקמח, סודה לשתייה, תבלינים והמלח. מוסיפים אל תערובת החמאה ומערבבים עד האחדה.

כשהבצק אחיד מוסיפים פנימה את השוקולד והאגוזים ומערבבים קלות.

מעבירים את בצק העוגיות לתבנית ומשטחים בידיים מעט לחות.

אופים 35 דקות בתבנית העגולה ואם אופים במרובעת רצוי 40 דקות, אלא אם אתם אוהבים את הבלונדיז לחות.

לפעמים נראה שהשכבה העליונה נפרדה מהבלונדיז, היא תשקע בצינון.

מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. חותכים לקוביות (אפשר להשאיר כעוגה מושחתת מאוד).

הבלונדיז נשמרות בקופסה סגורה שבועיים שלושה בטמפרטורת החדר.

*אפשר להפחית את כמויות השוקולד. המתכון הוא אמריקאי והם אוהבים מתוק במיוחד, לרוב אני מוסיפה רק 200 גרם שוקולד.

*אני אופה את הבלונדיז בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ ואז בחיתוך אני משאירה לעצמי את הקצוות המעוגלים לנשנוש.

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “אוויר מיובא / בלונדיז

  1. בטח טעים להפליא. כמה אושר יש בפוסט הזה, המון חברים מכל העולם והמאושר ביותר בירושלים עם הבלונדיז.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s