ויטמינצ'יק? / אינגליש קייק – בחושה עם פירות מסוכרים

וודקה, קרקרים, "קליק" ו"עוגת דובדבן של אמא שלי". רציתי מהעוגה, אבל הייתי בשבוע בלי מוצרי חלב. הוא הציע וודקהאננס, "מתאים". קרקרים דקים, גדולים, מחזיקים שיחה. שבירה אטית  – הנגיסה אסורה – מתעכבת עם ביטוי המחשבה הבאה. 'טרי?', תוהה עם עצמי, 'שנים שלא אכלתי אננס משימורים' וגם 'ממהרת להנמיך ציפיות, הא?'. אני שותה וודקה בכוס קטנה, מעט סודה וויטמינצ'יק אננס.

"יש דברים שגורמים לך לרעש של המתנה בבטן", קראתי באיזה ספר. אחרי הויטמינצ'יק הזה, אחרי הקינוח הזה, אחרי המחשבה הזאת, אחרי המשחק הזה, אחרי הטקסט הזה, אחרי הבחור הזה.

קרמיקה בצבע אדום, הוא שותה וודקהסודהויטמינצ'יק בספל ששכב יותר מדי שנים בארון המטבח של אמא שלו. גם את המצעים הפרחוניים היא נתנה לו, הוא בטח עדיין עושה אצלה כביסה. ואולי הוא בכלל קנה את הספל במבצע. "השתתקת", הוא אומר. אני מחייכת זיכרונות מערב קייצי בוינה, "שפריץ".

חצי כוס יין לבן וחצי כוס סודה, השפריץ בגרסתו האוסטרוהונגרית. המינכנאים מוסיפים לו "אפרול", האוסטרים מטבלים את הקוקטייל בתרכיז הולונדר (סמבוק).

"ויטמינצ'יק?". ה"צ'יק" שלו מקסים אותי, דיקציה, אני שותה כוס שנייה. חושבת על מה היה, חושבת על מה עכשיו ומה יהיה.

הוודקהסודהויטמינצ'יק שודרגה לשפריץ, עוגת הדובדבן של אמא שלו לאינגליש קייק עם דובדבנים ומיני פירות מסוכרים. בחושה אמיתית עבורי היא עוגה שההכנה שלה מצריכה קערה, מטרפה וגביע יוגורט.

כוס המידה במתכון הזה היא גביע היוגורט הריק, 200 מ"ל. הכי קלאסי "יוגורט פרחים", את היוגורט אפשר להמיר בשמחה בשמנת חמוצה.

אינגליש קייק – בחושה עם פירות מסוכרים

תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ

2 גביעים קמח לבן מנופה

כפית אבקת אפייה

גביע יוגורט, רצוי לפחות 3% שומן

1 גביע סוכר

1 גביע חמאה מומסת בטמפ' החדר (חבילה של 100 גרם + כפית חמאה)

2 ביצים גדולות

וניל

כוס וחצי פירות מסוכרים חתוכים גס: דובדבנים, קיווי, אננס, תפוז סיני

½ כוס אגוזי לוז חתוכים גס (לא חובה, אפשר בלי ואפשר להמיר בעוד פירות מסוכרים)

מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.

מערבבים בקערית את הפירות והאגוזים החתוכים עם כף שטוחה של קמח.

מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה.

בקערה גדולה טורפים יחד את היוגורט, הסוכר, החמאה המומסת, הביצים והוניל. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט. כשעדיין יש גושים של קמח, מוסיפים את הפירות המסוכרים והאגוזים וממשיכים לערבב בעזרת מרית רק עד שכל הקמח נטמע.

מעבירים לתבנית האפייה ואופים 40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

מצננים מעט ומגישים עם שפריץ. גם תה יעשה את העבודה.

Advertisements

4 מחשבות על “ויטמינצ'יק? / אינגליש קייק – בחושה עם פירות מסוכרים

  1. כל כך בא לאכול אינגליש קייק אחרי פוסט כזה, שלא לדבר על משקה טוב ליד. מעלה חיוך ענק, ריח של אפייה וקצת נוסטלגיה…

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s