הבאנו ביכורים / קובנה מקמח כוסמין ועוגת פולנטה עם שקדים וקרם שמנת

ילדים מקושטים בנזר של פרחים, בגדים לבנים, טרקטור ועגלים. הדרכים היו רק לנו, שרנו, "הך, הך, הך בתוף חלל בחליל". היום החקלאים מלווים את הנכדים למתקנים המתנפחים. מישהו הבטיח שהשנה תחודש מסורת ישנה. עלומה של שיבולים על שולחן מאפים חגיגי משכיחה את הקלות שבה אני כורעה מעומס רב.

ההווה כטוויסט על משהו מוכר.

חלב ודבש, פירות ראשונים של קיץ; שבועות זה החג של החגים עבור הקונדיטורים והאופים. הבאנו ביכורים, רינת צדוק בפוסט ראשון עם טוויסט מפתיע לקובנה של אמא ועוגת פולנטה עם שקדים וקרם שמנת.

את רינת הכרתי בעבודה ב"מאפיית לחמים", שם היא עובדת כקונדיטורית, אחראית בקרת איכות ומפתחת מוצרים. מקצוענית, עסוקה ורק מחכה שיציבו בפניה את אתגר הקונדיטוריה הבא. בהתחלה היו יחסי עבודה, מאוחר יותר עברנו להחלפת מתכונים והיום, כצפוי, בעיקר ענייני גברים.

כבר כמה שבועות שרינת אופה כתבות מתכונים לשבועות עבור עיתונים ואתרים שונים. שניים שלושה טלפונים ביום, בין מאפי עלים לשמרים לגבינה אפויה להדרכה בסדנה, נמצא חלון זמנים ואיתו הגיעה שמחה גדולה שהיא מצטרפת אל "תשוקה בתבנית אפייה".

חג שבועות שמח

קובנה מקמח כוסמין עם קוביות קשקבל

סיר בקוטר 24 או 26 ס"מ, ניתן להכין מיני קובניות

400 גרם קמח חיטה

350 גרם קמח כוסמין

100 גרם סוכר

100 גרם חמאה רכה

20 גרם מלח

30 גרם שמרים

350 גרם מים

2 ביצים

200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות

3-4 ענפי טימין טרי

100 גרם חמאה לשימון הבצק

50 גרם שמן זית

 יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.

מוסיפים קמח, סוכר, ביצים, ומלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ולשים 3 דקות עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ורך.

מוסיפים את הטימין וקוביות הגבינה ומערבבים כדקה.

מעבירים את הבצק אל משטח העבודה ומגלגלים לכדור.

התפחה ואפייה:

מעבירים את הבצק לקערה מכוסה למשך 30-40 דקות.

לאחר ההתפחה הראשונה, מקפלים את הבצק בתוך הקערה בתנועה המזכירה מעטפה – שני קיפולים פנימה ועוד שניים. מכסים ומתפיחים 30 דקות נוספות.

מחממים 100 גרם חמאה עם שמן זית ומערבבים למשחה.

מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מועכים כל כדור לפיתה דקה ומורחים מתערובת החמאה. מקפלים מכל צד כלפי פנים ומגלגלים לשבלול.

משמנים את הסיר בחמאה, מסדרים את השבלולים בסיר מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים להכפלת נפח.

אפייה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הקובנה כ-30 דקות

מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 ואופים עוד 25-30 דקות

עוגת פולנטה עם שקדים וקרם שמנת

עדיפות לתבנית קפיצית 26-24 ס"מ

150 גרם שקדים שלמים מולבנים

190 גרם קמח

120 גרם אינסטנט פולנטה

כפית שטוחה אבקת אפייה

קורט מלח

1-2 עלירוזמרין טריים

זסט מלימון אחד

120 גרם סוכר

4 ביצים בטמפרטורת החדר

150 גרם קרם פרש או שמנת חמוצה 27%

120 גרם חמאה רכה מאוד

סירופ:

120 סוכר

150 מ"ל מים

כף מיץ מלימון טרי

מביאים את כל החומרים לרתיחה, מבשלים 4 דקות ומניחים בצד לצינון

ציפוי:

200 גרם קרם פרש או שמנת חמוצה 27%

80 גרם אבקת סוכר

כף מיץ לימון

מערבבים יחד את כל החומרים ומקררים

קישוט: רוזמרין ופלחי לימון

הכנת העוגה:

קולים את השקדים ב160 מעלות 7-8 דקות וקוצצים אותם בעזרת סכין, אבל לא דק מדי, כדי שתורגש נוכחות השקדים בעוגה.

משאירים את התנור דולק ומשמנים תבנית בחמאה.

מערבבים בקערת המיקסר את השקדים הקצוצים, קמח, פולנטה, אבקת אפייה, רוזמרין, זסט לימון, הסוכר והמלח. מוסיפים את הביצים ובעזרת וו גיטרה מקציפים כ-10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבלת מסה תפוחה.

מוסיפים את הקרם פרש אל המסה ואחריו את החמאה.

יוצקים את המסה אל התבנית ואופים את העוגה 30-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים את העוגה 10-15 דקות ומספיגים בסירופ.

כשהעוגה קרה מעבירים אותה אל צלחת הגשה, יוצקים מעליה את הציפוי ומקשטים.

Advertisements

מחשבה אחת על “הבאנו ביכורים / קובנה מקמח כוסמין ועוגת פולנטה עם שקדים וקרם שמנת

  1. אתן לא מפסיקות להפתיע ביופי של תמונות, מתכונים מיוחדים והפוסט…אוי הפוסט הנפלא כל פעם מחדש.והפעם גם הכרות חדשה – מופלא. לגבי הקובנה עם קוביות הקשקבל…סבתא סולטנה בודאי היתה מרוצה ממה שיוצרים היום במטבח. חג שמח לכן, מחכה כבר לפוסט ולמתכון הבא.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s