רעבים לקינוח / שקשוקה

שַׁקט.

העצים הלבנים בבוקר הצח אחרי חודשים אפורים.

"לחם", השבתי, לא ששאל. יש שקט מיוחד כשקמים לעיר מושלגת בפעם הראשונה בשנה. ביקש שאחכה, נצא יחד. חבוקים בשלג, נכנסים צוחקים למאפייה, חוזרים הביתה עם שקית נייר מתחת למעיל. בבוקר הזה, בי נשבעתי, גם לחיוך שלו היה מבטא צרפתי. הכנתי שקשוקה.

שנים אחרי קראתי "חמש עשרה סיבות להעדיף גבר צרפתי על אמריקאי". קישר בינינו בלוגר אמריקאי שחי בפריז. המסקנה היא שצרפתי זה חיובי, אלא אם הוא מעריץ את אמינם; צרפתי טוב מגיע בחולצה מכופתרת ועל כתפיו, בנונשלנט, מונח סוודר קשמיר. הרע יגיע במכנסי באגי וכובע מצחייה. אלה, ציינה מחברת חמש עשרה הסיבות, גרועים מאחרוני דיירי הגטו בשיקגו. איש ממכרי לא יופתע כשאספר שהצרפתי שלי לבש קשמיר בבקרים וסניקרס בצבעים זרחניים בערבים. כשהמבצע מציע שניים באחד לא מסרבים, גם כשהפריט השני מוגדר "הזול מביניהם".

נרדמנו רעבים לקינוח.

הנחתי את המחבת באמצע השולחן. מפיות, שני מזלגות. כיכר לחם וקערה קטנה עם מלפפונים טריים, רבעים, וצנוניות עם שארית גבעול ירוקה. בצעתי את הלחם, הצרפתי כמו הוכה בתדהמה. שאל מה קרה לסכין הלחם, הסברתי שאוכלים עם הידיים. לקח כמה רגעים, אחריהם חייך בצרפתית ושם את הקשמיר בצד.

מפית על הברכיים.

העצים הלבנים בבוקר הצח אחרי חודשים אפורים.

שַׁקט.

כשאבי אכל אצלי שקשוקה בפעם הראשונה, הוא אמר שהיא אשכנזייה מדי לטעמו וחיסל את המחבת. בפעם השניה התגאה שהייתה לו יד במתכון השקשוקה החדש שלי וחיסל את המחבת.

איפה ההבדל? כמו שאמרו לפני, "זה לא הגודל שקובע, זה הקוטן שמפריע". אבי אהב שקשוקה בחתיכות גדולות. עברתי לשמיניות בצל, שיני שום שלמות, רבעי עגבנייה ופלפל אדום בקוביות גדולות.

שקשוקה חריפה היא ארוחת בוקר מנצחת בחורף. בימים חמים היא תענוג מתמשך על המרפסת או בחצר. בשבת חייבים לאכול אותה עם חלה.

שמן זית

4 בצלים חתוכים לשמיניות

שיני שום לפי הטעם

2 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לקוביות בעובי 2 ס"מ

6 עגבניות, מומלץ לערבב זנים, חתוכות לרבעים

4 ביצים

תבלינים*

מחממים שמן זית במחבת בינונית ומוסיפים את שיני השום.

אני ממליצה להשתמש בשיני שום שנאפו מעט בתנור עם שמן זית. במידה ואתם משתמשים בשיני שום אפויות הוסיפו אותן רק אחרי העגבניות.

מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהקצוות מעט חרוכים והבצל מבריק. אל תפרקו במתכוון את שמיניות הבצל במחבת, תשאירו אותן שלמות.

כשהבצל שקוף מוסיפים את הפלפלים האדומים ומערבבים. בשלב הזה אני נוהגת לכסות את המחבת ומדי פעם לערבב. כשהפלפלים האדומים מעט מתרככים ויש בהם נקודות צרובות, מוסיפים את העגבניות, מערבבים וסוגרים לשלוש דקות.

חשוב להקפיד שכל הירקות לא יתרככו לגמרי, החתיכות הגדולות וריבוי המרקמים הם שעושים את השקשוקה הזאת לכל כך טעימה.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

שוברים את הביצים על הירקות ומכסים. מבשלים על אש נמוכה עד שהביצים במידת העשייה האהובה. אני אוהבת כשהחלמון במידת מדיום.

הכי כיף להגיש עם המחבת, לחם טרי וירקות חתוכים עם מלח ושמן זית.

*תבלינים. קודם כל, מלח. אחריו הכל תלוי בתבלינים המועדפים עליכם ובמה שיש בבית. אני אוהבת להוסיף פלפל שאטה גרוס, מעט אגוז מוסקט ומעט קינמון. בימים אחרים חוויאג' מרק. כל מה שאוהבים טוב בשקשוקה, רק מומלץ לא להגזים עם כמות ומספר התבלינים.

Advertisements

5 מחשבות על “רעבים לקינוח / שקשוקה

  1. מתענגים על הפוסט הנפלא הזה, אוכלים שקשוקה בדיוק לפי המתכון ואחרי זה …. השמיים הם הגבול.

  2. פינגבק: Half Time | תשוקה בתבנית אפייה

  3. פינגבק: מבשלים - הטכניקה הבסיסית ביותר לביטול התלות באחרים ולהנאה ממזון טעים, טרי, בריא וזול. | סלואו

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s