זיכרונות כנרת / עוגיות מגולגלות במלית פובידל

"אֲרַפֵּד הַטֶנֶא

זִכְרוֹנוֹת כִּנֶרֶת"

מכסה שק"מ בשכבת פּוֹבִידְל, הבצק הזה "הכי פשוט שיש". מישהי כתבה פעם שפּוֹבִידְל היא ריבה שמשיגים ברחוב הראשי של טבריה. הקיץ שם חם, אכלתי הרבה קרטיבים בטעם ענבים, כבר באייר ביקש מאבינו מלכנו "חנני וענני", עשה יותר מדי מעשים.

כשהייתי קטנה רכשתי ב"מונופול" שלושה בתים ברחוב אילת בטבריה, שישים לירות. אחרי עשרים שנה, בבוקר הטוב, התנשקנו באותו הרחוב. בבקרים האחרים הכנתי נס, שידורים ישירים מבייג'ינג, זְהַב הַצָהֳרַיִם, בערבים חיבקתי כשחזר. הוא אהב אותי ואני לא קיבלתי אהבה. ארזתי במעטפה עם דופן כפולה זוג גרבי צבא אפורים, חפיסת סיגריות ודף עם כל מילות הקישור בעברית. חשתי את תרועת האושר.

"וְאֶשְׁלַח אֵלֶיךָ

הֲתִשְׂמַח לַשַׁי?"

*שי", רחל

עוגיות מגולגלות עם ריבת פובידל

בצק שק"מ (חש"ק)

350 גרם קמח תופח או 350 גרם קמח רגיל + 6 גרם אבקת אפייה

200 גרם חמאה קרה

100 גרם שמנת חמוצה

במעבד מזון מערבבים יחד את הקמח והחמאה למרקם המזכיר חול. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק גדולים. אוספים את הבצק בידיים להאחדה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

 מלית פובידל

150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

150 גרם צימוקים בהירים

100 גרם סוכר חום בהיר

2 כפיות קינמון (אפשר פחות, תלוי בטעם האישי)

ריבת פובידל

מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט הריבה.

הרכבת העוגיות

מחלקים את הבצק הקר לארבעה חלקים שווים. מומלץ להשאיר את חלקי הבצק במקרר ולהוציא בכל פעם חלק אחד אל משטח העבודה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. מורחים בשכבה דקה, אבל עם נוכחות, של ריבת פובידל ומפזרים רבע מתערובת הסוכר והאגוזים. מגלגלים את הבצק לאורכו לגלילה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מורחים את הגלילות במעט ביצה ומפזרים מעליהן סוכר חום.

אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. הגלילות מוכנות כשהקצוות משחימים, אבל יתר הגלילה נותר בהיר.

מצננים מעט את הגלילות וחותכים לעוגיות בגודל הרצוי בעזרת סכין לחם – סכין מסור.

העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

 

Advertisements

5 מחשבות על “זיכרונות כנרת / עוגיות מגולגלות במלית פובידל

  1. כל פוסט גורם להתרגשות חדשה ומרעננת…מקסים!!! רק מלהסתכל על תמונת העוגיות עולה ריח של בית סבתא טובה…

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s