אל אליהו / מעמול

'קהל קשה', אני מלחיצה את עצמי, 'מחפשים טעמים מהצנצנת של הסבתא'. מאה וחמישים מעמולים נצבטו; סולת, תמרים, פריחת הדרים. בפעם הראשונה המרתי חמאה ב"מחמאה". פרווה היא מילה מטרידה. הסתכלתי בעוגיות אחרי האפייה, נראו כדמות אהובה, תווי פנים מוכרים.

אור הירח על הרחבה של "עזורה". הקסם של יוסי בנאי, לימונד בטעם פרחים וטרנזיסטור המסלסל שירי תפילה. עזורה איננה כחלום רחוק, אני רוקדת עם צעיר בניו "אל אליהו" על המדרכה.

בבקרים יושבים פה הירושלמים הזקנים, ששבש, קוביות, כובע מאפיר וחליפה עם משבצות. המעמולים מוגשים אל השולחנות, אל הרוקדים. המרפסות מעל השוק ריקות עכשיו, אדון חיון וגברת צ'יריפופ כבר ישנים. השחקן הישראלי המפורסם, ההוא שגר בהוליווד עכשיו, אמר שסבתא שלו הכינה מעמולים אחרים, "אבל גם שלך מעולים".

פעם בכמה שבועות אני מוצאת או מקבלת מחברים ואנשי מקצוע מתכון חדש למעמול. התבלינים משתנים, כמות הסולת והרכב המלית. את המתכון הזה קיבלתי לפני שבוע מחבר טוב. באוסף המתכונים שלי הוא נשמר תחת הכותרת "מעמול קמח של אמא של האני". השילוב של מרגרינה, חמאה ושמן זית הוא הטעם המיוחד של המעמול. אפשר להשתמש רק בחמאה או מרגרינה, אבל מומלץ מאוד לא להמיר את שמן הזית באחר.

 חומרים

250 גרם קמח

100 גרם מרגרינה רכה

50 גרם חמאה רכה

75 מ"ל מים

50 מ"ל שמן זית

מחלב

כמה טיפות מי זהר (לא חובה)

מילוי תמרים

125 גרם תמרים בואקום או תמרים מעוכים מסוג מג'עול

25 גרם אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

כפית קינמון

35 גרם חמאה או מרגרינה

*אבקת סוכר

 הכנת המילוי

מעררבים יחד את כל המרכיבים ונותנים למילוי לנוח מעט.

יוצרים כדורים קטנים מהמילוי בערך בגודל זית.

 הבצק

טוחנים את המחלב ומערבבים עם הקמח.

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את כל החומרים לבצק אחיד. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 20 גרם.

את המעמולים אפשר למלא כמו קובה על – ידי יצירת שקע בכדור הבצק, הכנסת כדור המלית וסגירה, או לשטח מעט את הבצק על כף היד, להניח את המלית ולגלגל סביבה את הבצק לצורת כדור.

כדי ליצור את הצורות האופיניות למעמול משתמשים בקרש עץ מיוחד למעמול או במצבט מעמולים. אפשר גם להשאיר את העוגיות חלקות ללא צורה.

מניחים את המעמולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות ב-150 מעלות.

המעמולים מזהיבים קלות באפייה. אם רוצים להיות בטוחים שהמעמולים מוכנים אפשר להרים בעדינות את אחד המעמולים ולראות שהתחתית השחימה מעט.

מוציאים את המעמולים מהתנור, מצננים ומפזרים מעליהם אבקת סוכר בנדיבות.

Advertisements

5 מחשבות על “אל אליהו / מעמול

  1. הריחות של השוק, המוסיקה המתנגנת ופניהם של המשתתפים מקבלים חיים בתוך הפוסט המדהים הזה. שלא לדבר על הטעם הנפלא של המעמול!!!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s