מימונה לפולנייה / מצה מטוגנת

"הבה נתחכמה", אומרים הבכירים בחברות המייצרות מצות למנהלי האריזה שלהם והדילמה על הצרכנים; האם האריזה הקטנה מספיקה? 'קטנה מדי', כולם חושבים והאריזה הגדולה כבר בעגלה. 'אני אכין הרבה מציות, עוגת מצות', מתחילה עם התכנונים וקונה גם שוקולד למריחה, 'לאורחים'.

פתאום המימונה כבר כאן. תמרים ממולאים במרציפן, ריבת צימוקים, טארטלטים במלית מרציפן, עוגיות קוקוס עם סוכריות צבעוניות, עוגיות בטעם מרציפן וקישוט דובדבן. גם השנה לא קיבלתי הזמנה למימונה. מחפשת את עצמי במזווה, במקרר, חייבת חמץ. מסתכלת על חצי האריזה המלאה.

אחרי הסדר הצהרתי על שבוע ללא פחמימות. מצייה אחת לא טיגנתי, ברור ששוקולד ומצה לא התערבבו. מטגנת מצה, טובלת בסירופ סוכר. טעם של שְׁבָּכִּיה; מימונה לפולנייה.

מצות בסירופ סוכר של מיכל

מרטיבים מצות במים למספר שניות. הרטבת המצות מאפשרת לחתוך אותן בצורה חלקה. מחממים שמן בסיר קטן לטיגון עמוק. חותכים את המצות לרבעים ומטגנים מספר דקות עד להזהבה. בכל פעם מטגנים חלק מהמצות ומעבירים למסננת עם נייר סופג.

בסיר קטן מבשלים יחד על אש קטנה כוס מים, כוס סוכר ומיץ מחצי לימון. מצמצמים מעט את הסירופ ומסירים מהאש. טובלים את המצות אחת אחת בסירופ ומניחים בכלי הגשה. אפשר לפזר מעל מעט קוקוס, אבקת סוכר או תוספת אחרת לפי הטעם.

Advertisements

3 מחשבות על “מימונה לפולנייה / מצה מטוגנת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s