סלט תפוחי אדמה / מה נשתנה?

בליל הסדר הם מסבים לשמאל. אוכלים במחוות גוף גדולות מהיד הימנית. אנחנו יושבים סביב שולחן בנוסח אשכנז. די דיינו כל שישה בתים, מישהו נכנס עם פזמון אחרי ארבעה, דוחה את הקניידלע בעוד דקה. "מה נשתנה?", אני תוהה. אומרים שהלילה הזה כולו מרור, השולחן שלנו עמוס שאר ירקות ושוק טלה במרינדה כשרה.

בצהריים, כשהמטבח כבר אחרי החמץ והמצה אסורה, אנחנו אוכלים סלט תפוחי אדמה וביצה קשה. מסורת מזרח אירופאית, בית אבא. עגבנייה, מלפפונים טריים, טעימה ראשונה מחזרת ביתית; סגולה. כבד קצוץ חוקים נועדו כדי שיפרו אותם עם מצה.

סלט תפוחי האדמה של שבח

חותכים לקוביות בגודל ס"מ תפוחי אדמה גדולים מבושלים וקלופים. בעזרת מזלג מועכים ביצים קשות בגסות (לא לפורר). על כל תפוח אדמה ביצה קשה אחת, המספר תלוי בכמות הסלט הרצויה. מוסיפים בצל ירוק לפי הטעם ומתבלים בנדיבות בשמן זית ומלח. מגישים עם ירקות טריים, מצה וחזרת.

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “סלט תפוחי אדמה / מה נשתנה?

  1. ואני לתומי חשבתי שזה רק סלט תפוחי אדמה פסח. עכשיו זה סלט עם אופי, ריח , טעם ושאר ריגושים. חג שמח

  2. ואני חשבתי שזה רק סלט תפוחי אדמה של פסח, אבל עכשיו הוא עם אופי, טעם, ריח ושאר ריגושים נפלאים. חג שמח

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s