עיניי לינצר / עוגייה רגישה

"כְּשְׁהָרְגֶשׁ דֹּועֵךְ, הַשִּׁיר הַנָּכֹון מְדַבֵּר.

עַד אָז דִּבֵּר הָרֶגֶשׁ, הַשִּׁיר הָאַחֵר".

ואיציק מבקש שהבחור לא יסחט ממני עוגיות ואני מחייכת בשקט, "לא מאנשי המתוקים, אבל אהב את העוגיות שלי". איציק מצחקק בסרקזם, הדרך היחידה שהוא מכיר, כשאני מוסיפה שיש היום טארט פירות ושבעה סוגי עוגיות. כשהרגשות בשיאם אני באפייה, מלאכת הכתיבה כמו צפצופים חוזרים ברקע, שיחה ממתינה.

"פרחי ריבה". השם האוסטרי, "עיניי לינצר"; עוגייה רגישה. בצק פריך. ריבה מצמידה בסיס עוגייה שלם לעוגייה מקושטת אבקת סוכר עם חור במרכזה. כמה אהבה.

הנייד מצלצל שם עם רטט.

"עַכְשָׁו הִגִּיעַ הַזִּמַן לשִּׁיר הַנָּכֹון לְדַבֵּר".

פרחי ריבה

300 גרם קמח

200 גרם חמאה רכה

60 גרם אבקת סוכר

ביצה

ריבת תות במרקם סמיך

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה ואבקת הסוכר.

מוסיפים את הביצה. התערובת מעט תתפרק בהתחלה ותתגבש.

מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שנטמע בתערובת החמאה. אפשר להשלים את פעולת איחוד הבצק בידיים.

משטחים את הבצק על ניילון נצמד, עוטפים ומעבירים למנוחה של שעה במקרר.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, עובי 3-4 מ"מ, קורצים את הצורה הרצויה לעוגייה ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על פעולת הרידוד עד שקורצים עוגיות מכל הבצק.

*הקפידו לרדד את הבצק כמה שפחות פעמים על מנת שהעוגיות יתקבלו פריכות ולא יתכווצו בתנור.

בעזרת פיית זילוף עגולה קורצים עיגולים קטנים במחצית מהעוגיות, למעשה אלה העיניים של הלינצר, או העוגייה העליונה בסנדוויץ'.

אופים 10 דקות ב-175 מעלות. העוגיות צריכות להיות זהובות, אבל לא שחומות.

מצננים מעט את העוגיות ומאבקים את העוגיות עם החור באבקת סוכר.

מורחים ריבה על עוגייה ללא חור ומכסים בעוגייה עם חור; באהבה.

מעבירים את העוגיות לכלי אטום. אחרי הרכבת העוגיות מומלץ לחכות כחצי שעה לפני במעבירים לכלי, על מנת שהריבה תתגבש מעט והסנדוויצ'ים יהיו יציבים ולא ייפרדו.

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “עיניי לינצר / עוגייה רגישה

  1. אני רציתי מעמול וקניתי את כל הפרודוקטים. אבל הבנות אמרו "את זה". אז לא התווכחתי. אפינו אתמול. היום נשארו פירורים ואבקת סוכר על הכלי הסגור.
    לא להצלחנו לשחזר בדיוק את התמונות (שתי הילדות פשוט לא הסכימו שאגע בעוגיות – אני, אני ,אני…) אבל הטעם – גן עדן! תודה רבה !

  2. איזה יופי של עוגיות!

    פשוטות להכנה בטוחה שגם טעימות

    חייבות להכין אותם,תודה עבור מתכון הטעים.

    יום נפלא

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s